Zastupujúca primátorka mala využiť mestské noviny vo svoj prospech. Novinárka hovorí o sprostom verbálnom znásilnení

    0
    Zastupujúca primátorka Zlatých Moraviec Marta Balážová (Autor: Reprofoto, Facebook)

    V celej tejto situácii nejde pritom len o to, že vydanie novín bolo zneužité z hľadiska funkcie zastupujúcej primátorky, ale aj  o to, že podľa Slovákovej Spáčilovej to vyznieva ako hanobný list na nepohodlných ľudí v okrese. Vo svojom blogu na webovom portáli denníka SME navyše upozorňuje, že práve dotknuté osoby už podali žaloby na jej osobu i na noviny. Celý obsah novín totiž zoštylizovala vraj ako jednu oslavnú báseň na seba. A teraz sa jej verbálne útoky vracajú, upozorňuje novinárka.

    Zvrátená predstava

    Od novembrového vydania mestského periodika sa dištancovala aj jeho dlhoročná šéfredaktorka. Podľa Slovákovej Spáčilovej je neprijateľné, aby niekto z pozície sily zneužil médium financované z verejných prostriedkov, a teda aj daní občanov. „Každý, kto si ctí princípy slušného správania, žasne, čo si niektorí ľudia dokážu dovoliť a akú zvrátenú predstavu majú napríklad o slobode slova,“ rozhorčila sa novinárka. Zastupujúcej primátorke vyčíta, že odignorovala zákon o printových médiách a vidí v tom blížiace sa voľby.

    „Tak toto je presne demokracia v priamom prenose pochopená po našsky malým človiečikom. Taká, ako si tento pojem v reáliách predstavujú niektorí ľudkovia,“ myslí si Slováková Spáčilová, ktorá hovorí o „sprostom verbálnom znásilnení slova či celého média“. No zároveň dodáva, že samotná zastupujúca primátorka teraz zahynie rovnakou zbraňou, ktorú vytasila, teda slovom. Je to práve kvôli spomínanej žalobe ľudí, ktorých si podľa novinárky podala vo svojich „perlách“.

    Celý blog Alžbety Slovákovej Spáčilovej si môžete prečítať TU

    Zastupujúca primátorka sa dostala na túto stoličku po škandáloch jej predchodkyne Serafíny Ostrihoňovej, ktorá dostala dvojročný podmienečný trest so skúšobným odkladom na dva roky pre  zločin podvodu. Trest dostal okrem nej aj podnikateľ Viliam Ondrejka. Bolo to pre neoprávnené vydržanie pozemkov v priemyselnom parku v prospech mesta.

    - Reklama -