Z Černáka sa v base stal spisovateľ. V knihe píše aj o úplatku pre Mečiara

    0
    Mikuláš Černák (Autor: SITA)

    Mikuláš Černák bol známy svojimi dobrými vzťahmi s vtedajšou vládou HZDS či vedením SIS. O týchto „priateľstvách“, ale nielen o nich, sa po osemnástich rokoch rozrozprával (či skôr rozpísal) mafiánsky exboss Mikuláš Černák.

    V knihe Prečo som prelomil mlčanie hovorí podrobne aj o peňažnom „dare“, ktorý adresoval vtedajšej vláde Vladimíra Mečiara. Vďajka úplatku sa Černákova stavebná firma dostala na prvé miesto výstavny Okresného úradu v Krupine. Podľa jeho slov ho toto víťazstvo v tendri stálo päť miliónov korún.

    Dvaja Mikulášovia na scéne

    Štátna zákazka bola pridelené Černákovi po dohode s vtedajším šéfom HZDS v Banskej Bystrici Petrom Novotným, ktorý zomrel v roku 2003. Na spoločnej fotografii v Krupine sa Černák objavil aj s Gustávom Krajčim, ktorý za čias HZDS zastával funkciu ministra vnútra.

    Na otázku denníka SME či spolu komunikovali, odpovedal: „Nie. Videl som, že tam je, pretože mi príslušníci Policajného zboru oznámili, že sa tam zdržiava. Išlo o verejné zhromaždenie občanov, kde sa klopkal základný kameň, a na tomto akte sa medzi občanmi pohyboval aj Černák.“ Bývalý minister tvrdí, že o tejto spolupráci s Černákom nevedel.

    „Bola to firma, ktorá nepatrila Černákovi, keď sa to začínalo stavať. Potom údajne on dokúpil obchodné podiely, ale ja som o tom nemal žiadnu informáciu,“ prezrádza o kauze Krajči.

    - Reklama -