Dušan Koniar: Keď Pavol Paška odstupoval…

0
Ilustračné foto: Pavol Paška sa lúči (Autor: ReproFoto: facebook)

Stalo sa tak pred rokom, 16.11.2014 po vyhlásení výsledkov komunálnych volieb v Košiciach. Aféra s piešťanským CTčkom mu už poriadne liezla na nervy, štvali ho ľudia pred jeho vilou- to už ani vo vlastnom dome nemá človek kľud? Tak teda, po pätnástich rokoch v politike, počas ktorých svojmu rodnému mestu a celej tejto krajine, dal to najlepšie čo zo seba vydoloval, odchádza znechutený z funkcie predsedu parlamentu, lebo vraj také svinstvo ešte nezažil.

A ľaľa ho, čo za svinstvo sa udeje v jeho rodných Košiciach, akých agresívnych lapajov to má v rodine, podelených, tak povediac, pekne po spektre rôznych úrovní vplyvu. Jeden synovec v štátnej službe ako dopravný policajt, druhý v komunálnej sfére, konkrétne v mestskom bytovom podniku a tretí na akademickej pôde, na pôde tak vrelo milovaného zdravotníctva, na pôde univerzitnej nemocnice. Isteže, nikto nebude a ani nemá ako určovať, koho rodinný príslušníci, spolužiaci či priatelia budú či nebudú pracovať tam, kde pracujú.

Ale, je toho podozrivo veľa a podozrivo sa to na seba ponáša. Minister Jahnátek zamestná polovicu Komjatíc, o tete Anke Marcela Foraia ani nehovoriac. A nerobme si ilúzie, že toto je patent vládneho Smeru. Trend rastúcej arogancie slovenských politikov a okolia naviazaného na nich sa neustále stupňuje. Drzosť týchto bezstavovcov rastie do nebies a už chýba iba Palculienka Laššáková na Ústavnom súde, aby bolo všetko v richtigu.

Je úplne jedno, ako je to so synovcami Pavla Pašku. Či to majú v rodine a sú prchkí a silní v kramflekoch len po požití alkoholu, alebo sa tá ich zdanlivá neohrozenosť prejavuje ako dôsledok príslušnosti ku klanu. Pavol Paška by sa mal vyjadriť ku svojej rodine, keďže si ju rozvracať nenechá zopár anarchistami na ulici a ako doposiaľ stále verejne známa osobnosť, mal by sa uznanlivo vyjadriť o policajnom zásahu po onom incidente, lebo bol promptný a adekvátny situácii. Lebo riešil agresivitu ulice, keď zopár jednotlivcov voči pokojným občanom jeho milovaných Košíc použilo hrubé násilie.  

Dušan Koniar
Článok publikujeme so súhlasom autora, pôvodný text nájdete na dusankoniar.blog.sme.sk.

- Reklama -