Nie sme v žiadnej vojne. Aby sme v nej boli, museli by sme sa brániť, ale my len pozeráme, ako nám ničia Európu. Václav Klaus prehovoril o migrácii

    0
    Český exprezident Václav Klaus (Autor: Hans Štembera)

    „Nebrániť sa tejto masívnej migračnéj vlne, ktorá nevznikla náhodou, znamená nechať si rozbiť Európu. Vojna to bude až v prípade, že by sa Európa začala brániť,“ konštatoval Klaus k migračnej kríze, ku ktorej prednedávnom vydal aj novú knihu „Sťahovanie s. r. o. Myslí tým „skutočnú Európu“, nie Európsku úniu. „Európska únia ma nezaujíma. To je len neúspešný pokus násilného zjednocovania,“ povedal.

    Rozbitím Európy sú podľa neho už getá, ktorá v najrôznejších európskych mestách vznikli. „Tieto getá sa nechcú asimilovať, nechcú sa prispôsobiť. Tieto enklávy sú úplným narušením historických a kultúrnych tradícií,“ dodal s tým, že ide o absolútny rozdiel oproti jednotlivým migrantom, ktorí prichádzali s pokorou.

    Len začiatok cunami

    „Táto migrácia je založená na princípe, že sa prichádzajúci nechce asimilovať, ale naopak chce priniesť čo najviac svojho. Toto rozbíja štandardnú Európu, ako ju poznáme. Mnoho ľudí to podceňuje,“ dodal. Varoval zároveň predtým, že ak sa nezareaguje, nebude už tak jednoducho možné jazdiť na dovolenku do Chorvátska či lyžovať do Kitzbüheli. „A ak toto ľudia nechápu, nechápu vôbec nič,” podotkol.

    A samozrejme prišla reč aj na nemeckú kancelárku Angelu Merkelovú, ktorá utečencov do Európy pozvala. „Neviem, či jej dni sú spočítané. Niektorí ľudia si to želajú, aby došlo k takému veľkému rozhýbaniu Nemeckom. Nevidím však žiadneho korunného princa, ktorý by klopal na dvere kancelára. Mám strach, že Nemci takú osobnosť nemajú,“ doplnil.

    Vyšehradský odboj

    Klausovým veľkým prianím je, aby Vyšehradská štvorka zostala v odboji proti migračnej kríze aktívna. „Najslabším článkom je jednoznačne Česká republika,“ povedal a skritizoval českého premiéra Bohuslava Sobotku a ministra pre ľudské práva Jiřího Dienstbiera. Ocenil však Roberta Fica.
    Podľa Klausa sa teraz nachádzame na úplnom začiatku samotnej krízy. „Ak si niekto myslí, že toto je vrchol vlny cunami, a že príde kľudné more, je to fatálny omyl,“ povedal a dodal, že Európa by sa mala aktívne brániť. „Jediným relevantným krokom je to, aby Európa povedala masívnej migračnej vlne dosť,“ zdôraznil. Podľa jeho názoru však tohto európske elity typu Merkelovej, Hollandea a Camerona nie sú schopné.

    - Reklama -