Sučku Diesel Francúzi pochovajú ako hrdinku. Dostane aj vyznamenanie za zásluhy pri obrane vlasti?

    0
    Ilustračný obrázok (Autor: SITA)

    Primátor mesta Manuel Aeschlimann v rozhovore pre televíziu BFMTV uviedol, že to bude prejav uznania všetkým policajným psom a pomoci, ktorú plnením úloh polícii poskytujú. Denník Le Parisien napísal, že na sociálnej sieti Twitter sa objavil hashtag #Jesuischien (#Som pes), ktorý využili tisíce používateľov. Zrodila sa aj petícia za to, aby sa Diesel stala posmrtne nositeľkou štátneho vyznamenania za zásluhy pri obrane vlasti. Mnohí jej sympatizanti sa zasadzujú za jej pochovanie na cintoríne zvierat v Asnieres.

    Tento cintorín bol založený začiatkom 20. storočia. Nachádza sa na ňom aj pamätník venovaný policajným psom. Tri z nich – Dora, Top a Léo – majú v psej časti cintorína svoje hroby. O tom, kde bude Diesel pochovaná, musí rozhodnúť jej “pán” z elitnej policajnej jednotky Raid.

    Na zvieracom cintoríne v Asnieres je pochovaných mnoho zvierat známych ľudí či zvierat, ktoré sa preslávili účinkovaním vo filmoch či divadle. Je medzi nimi však aj mnoho “anonymných” psov, mačiek, vtákov, zajacov, škrečkov, rybičiek, koní a dokonca aj opica. Mnohé hroby zdobia sochy pochovaných domácich miláčikov.

    - Reklama -