ŠOKUJÚCE VIDEO Ruského vojaka rozstrieľali v padáku. Ešte si to aj natáčali. Islamský štát? Kdeže, Turkménske brigády

    0
    Sýrski ozbrojenci z turkmenských brigád rozstrieľali ruského pilota (Autor: ReproFoto: youtube)

    Ruský pilot vyskočil z lietadla a záchranu hľadal v zoskoku padákom. Povstalci na neho ale začali strieľať ešte vo vzduchu. Na zem spadol už mŕtvy. Druhému ruskému pilotovi sa podarilo uniknúť. Po dopade ho našla sýrska armáda Baššára Asada, informoval o tom britský spravodajský portál BBC.

    Vo videu je zachytená skupinka asi piatich Turkménov, ktorí mieria samopalmi do vzduchu a strieľajú. Aj napriek streľbe sa vojak v padáku stále hýbe a kope nohami. Na zem však už padá mŕtvy. V druhej časti videa ho sýrski ozbrojenci natáčajú už na zemi mŕtveho.

    Druhý ruský vojak, ktorý sa z lietadla tiež katapultoval, mal väčšie šťastie ako jeho kolega. Po dopade na zem sa mu podarilo pred povstalcami uniknúť. Pri úniku mu pomohla sýrska armáda Baššára Asada. „Prvého vojaka zranili a potom zabili džihádisti z oblasti, keď dopadal v padáku na zem. Druhému sa podarilo uniknúť. Podľa posledných informácií ho vyzdvihla sýrska armáda a teraz by mal byť na ceste na ruskú leteckú základňu,“ uviedol ruský veľvyslanec vo Francúzsku a dodal, že vojak je zranený.

    Sýrski ozbrojenci z turkménskych brigád strieľajú samopalmi na jedného z ruských pilotov. (Zdroj: YouTube.com)

    - Reklama -