Letecká prevádzka na slovensko-ukrajinskej hranici je väčšia ako na Heathrow. Vy chcete chrániť túto krajinu? Au, minister Kali a spol. to schytali

    0
    Alojz Hlina (Autor: SITA)

    Chcú nás chrániť pre utečencami i teroristami, no jeden vrtuľník hľadajú dva dni. Poslanec Alojz Hlina si o počinoch vládnych predstaviteľov myslí svoje, no zároveň má v prípade padnutého vrtuľníka pri ukrajinskej hranici dobrý argument. Ten predniesol aj vo svojom vystúpení v Národnej rade.

    Čo je najväčšie čaro?

    „Som zvedavý, ako chcete zachraňovať, keď na našej východnej hranici je väčšia letová prevádzka ako na Heathrow,“ zamyslel sa Hlina. Na porovnanie si zobral medzinárodné londýnske letisko, jedno z najväčších na svete. Reagoval tak aj na tragickú udalosť, keď sa na východe Slovenska zrútil vrtuľník, ktorý k nám smeroval z Ukrajiny. Pri nešťastí zomrelo najmenej šesť ľudí.

    Ako sa však vyjadril Kaliňák, stroj vraj zachytili dva dni predtým, ako ho našli. Skôr sa im to nepodarilo pre nepriaznivé počasie. „Až vtedy zistíme, čo sa tam deje, keď to lietadlo spadne. Ale najväčšie čaro na tom je, že keď to spadne, nájdeme to až o dva dni,“ vyťahoval Hlina v parlamente tromfy.

    Hoci sa vláda vystatuje tým, že Slovákov ochráni a premiér veľmi ostro vystupuje proti bruselským nápadom týkajúcich sa prerozdelenia utečencov, podľa Hlinu je naše jediné šťastie, že sa nachádzame mimo akejkoľvek trasy. „Ako vy chcete chrániť túto krajinu, keď spadnutý vrtuľník hľadáte dva dni?“ apeloval poslanec.

    Ukrajinský vrtuľník sa zrútil neďaleko slovensko-ukrajinskej hranice v okrese Michalovce. Podľa ministra Kaliňáka sa v ňom mohli nachádzať Afganci a do krajiny chceli prísť nelegálne. Hoci sa vrtuľník zrútil už v stredu 11. novembra, trosky sa podarilo nájsť až 13.

    - Reklama -