Paríž bol včera, Moskva je dnes. Prívrženci Islamského štátu ponúkajú Rusom cestujúcim v metre pripojenie na Wifi s takýmto názvom

    0
    Militanti z Islamského štátu (Autor: SITA)

    Podporovatelia teroristickej organizácie Islamský štát hrozia útokom na Moskvu v štýle atentátov v Paríži. Túto informáciu údajne šíria prostredníctvom hrôzostrašnej správy o sieti Wifi v moskovskom metre.

    Strašidelná Wifi sieť s názvom Paríž bol včera, Moskva je dnes je podľa portálu Mirror k dispozícii cestujúcim v moskovskej podzemnej železničnej doprave. Po rozšírení tejto informácie sú v pozore aj policajti v metropole Ruska.

    Hneď ako sa jeden z používateľov „novej“ Wifi siete pokúsili na ňu prihlásiť, na displeji sa mu ukázali teroristi mávajúci s vlajkou IS, ktorí varovali o nových teroristických útokoch. Cestujúci o podozrivej sieti registrovanej na trase moskovskej linky sever-juh Kaluzhsko-Rizhskaya informoval políciu.

    Jeden miestny muž, Denis Savin, povedal pre ruský portál LifeNews: „Vzal som tablet a snažil som sa pripojiť na Wifi, ale namiesto autorizačnej stránky som videl čiernu vlajku s arabským nápisom a nad ňou slová: ,Paríž bol včera, Moskva je dnes‘.“ Dôstojníci na stanici Prospekt Mira, kde bola Wifi sieť zachytená, urobili z podivnej stránky Print screan a fotku poslali polícii. Polícia teraz kontroluje, koľko cestujúcich v metre, kde cestuje denne okolo 6,75 milióna ľudí, videlo túto šokujúcu správu.

    - Reklama -