Nové fakty o radikálnych bratoch: Návštevy gej barov, hašiš a údajná lyžovačka. Meniť sa vraj začali pred pol rokom

    0
    Salah Abdeslam (Autor: ReproFoto: telegraph.co.uk)

    Ďalšie nové fakty. O Abdeslamovi, ktorý je na úteku a je naňho vydaný medzinárodný zatykač, sa neustále dozvedáme nové skutočnosti. So skutočne pozoruhodnými informáciami vyšli na svetlo sveta opäť zahraničné médiá. Čo boli vlastne bratia Abdeslamoví zač?

    Radšej v base ako na cintoríne

    Salah a Brahim. Súrodenci, ktorí žili v belgickej štvrti Molenbeek, sa rozhodli spolupodieľať sa hrozných teroristických útokov, ktoré sa uskutočnili 13. novembra v Paríži. Brahim sa neúspešne odpálil v reštaurácii a Salah je stále na úteku. Ich ďalší súrodenec Mohamed, ktorý však nemá s útokmi a radikalizáciou nič spoločné, prezradil pikantné detaily. Ako píše server Daily Mail, jeho dvaja bratia prestali šesť mesiacov pred zverstvami v Paríži piť a začali sa modliť. Aj napriek tejto zmene podľa neho nič nenaznačovalo tomu, že sa radikalizujú. Verí, že boli zmanipulovaní.

    Mohamed tiež uviedol, že Salah a Brahim povedali ich matke, že sa chystajú ísť lyžovať, a to len krátko pred parížskymi útokmi.

    Mohamed, ktorý bol pôvodne tiež zadržaný, ale potom prepustený, verejne vyzval Salaha, aby sa vzdal do rúk polície. „Radšej by sme ho videli v base ako na cintoríne,“ povedal Mohamed.

    Chceli kradnúť doklady?

    Salah Abdeslam bol podľa predošlých informácií veľkým milovníkom žien. Vraj celé dni nič nerobil, žil v noci a do postele si nosil stále iné  ženy. Najnovšie informácie však  hovoria o tom, že vymetal gej kluby a flirtoval s mužmi. Podľa Daily Mail s odvolaním sa na Sunday Times bol v klube často videný „26-ročný, nahladko oholený muž, ktorý si užíval fajčenie ,trávy´ a flirtovanie s inými mužmi“.

    Blízky priateľ Karim prezradil, že obaja bratia celé dni fajčili hašiš a hrali PlayStation a ani on by si nepomyslel, že sa môžu radikalizovať. Videohry  vraj mali hrať v bare, ktorý vlastnil Brahim. Čo sa týka návštev gej barov, pracuje sa aj s verziou, či ich cieľom nebola krádež identifikačných dokumentov. „V týchto preplnených baroch sa ľudia cítia uvoľnene a otvorene. Nie je ťažké niekomu ukradnúť peňaženku. Veľa identifikačných dokladov a vodičských preukazov  však bolo ukradnutých v čase, keď tam chodil,“ cituje zdroj portál Mirror.

    Zašiel priďaleko

    Šokujúce je aj priznanie istého Salahovho priateľa, ktorý sa rozhodol ostať v anonymite, o tom, že sa  s Abdeslamom stretol a ten mu povedal, že zašiel priďaleko. Priznal mu však, že sa nemôže vzdať, pretože by to znamenalo následky pre jeho rodinu. Abdeslam mu údajne porozprával aj o tom, ako prenajal apartmán v Paríži a použil auto pri koordinovaných útokoch.

    Abdeslam sa údajne začal radikalizovať ešte v januári v roku 2011 po tom, keď  ho vyhodili z práce ako vodiča verejnej dopravy a vraj pracoval v obchode v Belgicku spolu s údajným mozgom útokov Abdelhamidom Abaaoudom, dodal Mirror.

    Salah Abdeslam, ktorý je na úteku, sa vraj maskuje a používa pri tom parochňu a okuliare. Portál Sky News tiež nedávno priniesol video, na ktorom je vraj zachytený, ako sa deň po útoku prechádza ulicami Paríža a do kamery hodí nielen úškrn, ale aj žmurkne. O tom, či je na videu skutočne on, sa však len špekuluje.


     

    - Reklama -