Poplach v Londýne. Polícia uzavrela časť mesta a zatkla troch mužov

    0
    Londýnsky Big Ben (Autor: SITA)

    Ozbrojení policajti podľa svedkov uzavreli ulicu Blackfriars Road, hlavný cestný ťah smerujúci do centra mesta k londýnskemu City. Napätú situáciu v sobotu popoludní zaregistroval webový portál denníka The Guardian.

    “Som zavretý v reštaurácii v Southwarku, polícia uzavrela ulicu kvôli podozrivému autu,” tweetoval priamo z južného Londýna Davey Strachan. Niektoré budovy v Southwarku podľa ďalších používateľov sociálnej siete Twitter polícia vyprázdnila. Ďalším ľuďom z okolia polícia odporučila, aby nevychádzali na ulicu a držali sa ďalej od okien.

    Londýnska metropolitná polícia vydala iba stručné vyhlásenie. “Policajti na Blackfriars Road zastavili vozidlo. Jeho posádka – traja muži – bola zatknutá. Prebiehajú uzávierky ciest. Vyšetrovanie pokračuje,” uviedol Scotland Yard. Polícia podľa neho automobil zastavila o 14.33 h miestneho času, teda krátko po pol štvrtej popoludní SEČ.

    Podľa novinárky Jane Kinneyovej z britskej televízie Channel 4 polícia verejnosť upokojuje tým, že zásah v Southwarku nesúvisí so žiadnou teroristickou hrozbou. Cesty boli opäť otvorené krátko pred 17.00 h SEČ.


     

    - Reklama -