Pre Paríž z Ruska s láskou. Diesel nahradí Dobryňa

    0
    Policajný zásah v Paríži (Autor: SITA)

    Sučka Diesel sa stala nepochybne hrdinkou boja proti terorizmu. Bola streda, veľmi skoré ráno, keď elitná jednotka vtrhla do štvrti Saint-Denis. Cieľom bolo nájsť údajný mozog minulotýždňových parížskych teroristických útokov, Belgičana Abdelhamida Abaaouda. Výsledkom boli traja mŕtvi a osem zadržaných, niekoľko zranených a, bohužiaľ, prestrelku neprežila ani sučka Diesel. Preto Rusi vyjadrili solidaritu v podobe šteniatka menom Dobryňa.

    Stelesnenie statočnosti

    Ruský minister vnútra Vladimir Kolokoltsez napísal svojmu francúzskemu náprotivku Bernardovi Cazeneuveovi list, v ktorom uviedol, že mladého psa im ponúkajú ako vyjadrenie solidarity voči francúzskej polícii v týchto ťažkých dňoch, píše Sky News.

    Meno zvieraťa nie je náhodné. Ide o postavu zo slovanskej mytológie. Dobryňa bol ruský bohatier, vznešený bojovník, ktorý porazil draka. Bol známy svojím slušným správaním a znalosťami a mal vychovávať Vladimíra I. Takisto bol stelesnením sily, láskavosti, statočnosti a nezištnosti.

    Celý článok v angličtine a video, na ktorom je Dobryňa, si môžete pozrieť TU

    Diesel mala sedem rokov  a pravdepodobne zachránila životy policajtom, keď sa chystali vstúpiť do bytu, v ktorom boli zabarikádovaní teroristi, vyjadril sa policajný šéf Jean-Michel Fauvergue

    Pri sedemhodinovej protiteroristickej razii bol zlikvidovaný údajný mozog akcie Abaaoud, jedna žena bola odpálená a ďalšie telo, ktoré ešte nie je identifikované, sa našlo v sutinách konšpiračného bytu tiež. Na úteku je ešte jeden kľúčový aktér minulotýždňového vraždenia Salah Abdeslam, po ktorom je vyhlásené medzinárodné pátranie.


     

    - Reklama -