Šokujúce zistenie zo Saint-Denis: Hasna nebola samovražednou atentátničkou. Kričala o pomoc a chcela sa vzdať. Kto teda odpálil výbušniny v byte?

    0
    Zničený dom po výbuchu na parížskom predmestí Saint-Denis. (Autor: SITA)

    Parížsky prokurátor to potvrdil pre denník Guardian: “Môžem vám iba povedať, že Hasna nebola samovražednou atentátničkou.”

    Žena, ktorej telo bolo nájdené v sutinách bytu, kde sa v stredu odohrala policajná operácia, bola sesternicou predpokladaného strojcu parížskych útokov Abdelhamida Abaaouda, ktoré telo tiež objavili v troskách bytu, kde sa ukrývali teroristi.

    V byte na predmestí Saint-Denis, na ktorý v stredu zaútočili elitné jednotky francúzskej polície, sa našlo tretie telo, mužské. Jeho totožnosť zatiaľ nezverejnili. Podľa francúzskej stanice RTL sa v byte odpálil práve tento muž a nie Hasna Aitbulahcenová.

    Podľa BBC žena tesne pred zásahom polície kričala o pomoc. “Snažila sa povedať, že nepatrí k teroristom, že s nimi nemá nič spoločné a chce sa vzdať,” potvrdil BBC policajt, podľa ktorého ju hneď nato zabila explózia odpálená treťou osobou.


     

    - Reklama -