Islamský štát v Sýrii ešte stále nemá dosť. Putin ohlasuje druhú fázu útokov

    0
    Ruský prezident Vladimír Putin (Autor: SITA)

    “Nateraz to však nestačí na očistenie Sýrie od povstalcov a teroristov a na ochránenie Rusov od možných teroristických útokov,” pokračoval Putin. “Máme pred sebou veľa práce a verím, že druhá fáza sa uskutoční na rovnako vysokej úrovni, rovnako profesionálne a prinesie výsledky, ktoré očakávame.”

    Ruské a sýrske vojenské lietadlá pokračovali dnes v bombardovaní oblastí kontrolovaných extrémistickou skupinou Islamský štát (IS) vo východnej Sýrii. Stalo sa tak v reakcii na útok islamistov na leteckú základňu neďaleko od mesta Dajr az-Zaur, píše agentúra Reuters.

    Podľa organizácie Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) podnikli dnes ruské a sýrske jednotky takmer 50 leteckých útokov na viaceré ciele v mestách provincie Dajr az-Zaur a zabili tam najmenej osem civilistov vrátane troch detí. Zničené boli desiatky vozidiel a ropných zásobníkov.

    Ruský minister obrany Sergej Šojgu v dnešnej správe prezidentovi Putinovi oznámil, že ruské letectvo zničilo pri tohtotýždňovej operácii v Sýrii 15 ropných zariadení a 525 ropných zásobníkov kontrolovaných Islamským štátom, informovala agentúra AP.

    Šojgu dodal, že nálety spôsobili tiež značné straty na životoch. Iba v provincii Dajr az-Zaur podľa neho prišlo o život vyše 600 militantov. Za uplynulé štyri dni uskutočnili podľa ministra ruské vojenské lietadlá 522 náletov a zničili vyše 800 cieľov. Z námorných plavidiel a odpaľovacích zariadení vystrelili v tomto čase 101 navádzaných rakiet vrátane 18 vypálených z Kaspického mora.


     

    - Reklama -