VIDEO Kričal na námestí v Paríži. Som moslim, ale nie som terorista. Veríte mi? Ak áno, objímte ma

    0
    Chcel ukázať, že moslim automaticky neznamená terorista (Autor: ReproFoto: youtube)

    Po piatkových krvavých útokoch v Paríži sa na námestiach veľkomiest schádzajú ľudia, aby v tichosti vyjadrili svoj smútok nad obeťami tohto ohavného činu. Najväčší počet ľudí sa, prirodzene, zhromažďuje na miestach útokov či rôznych námestiach v Paríži.

    Na jedno z nich, Place de la République (námestie Republiky), prišiel aj mladý moslim, ktorý položil na zem transparenty s nápisom:  „Som moslim, ale nie som terorista. Verím ti, veríš ty mne? Ak áno, objím ma.“ Reagoval tým na vyjadrenia mnohých ľudí, ktorí potom, keď sa k vraždeniu nevinných ľudí prihlásili džihádisti z organizácie Daeš (tzv. Islamský štát), začali prechovávať k moslimom pocity nenávisti.

    Neznámy muž si zaviazal oči šatkou a čakal na reakcie ľudí. Tie boli dojemné. Začali k nemu pristupovať jeden po druhom a objímať ho. Mladí, starší, ženy, muži… Plač, súdržnosť, smútok, radosť – to boli pocity, ktoré sprevádzali netradičnú prosbu mladíka o objatie.

    Po chvíli si muž sňal šatku z očí a povedal: „Ďakujem všetkým, ktorí ma objali. Urobil som to preto, aby som vyslal správu všetkým. Som moslim, ale to zo mňa nerobí teroristu. Nikdy som nikoho nezabil,“ povedal. „Minulý piatok som mal narodeniny, ale nešiel som von. Smútim s rodinami obetí,“ priznal.

    „Chcem len povedať, že moslim neznamená terorista. Terorista je terorista. Niekto, kto sa rozhodne vziať život pre nič. Skutočný moslim by to nikdy neurobil. Naše vierovyznanie nám to zakazuje,“ zdôraznil.

    Mladý moslim vyslal správu svetu: Som moslim, ale nie som terorista. (Zdroj: YouTube.com)

    - Reklama -