O kandidátke SDKÚ do volieb bude rozhodovať ústredná rada. Do termínu ústrednej rady sa uskutočnia aj krajské predsedníctva strany

    0
    Predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo (Autor: SITA)

    Do termínu ústrednej rady prebehnú aj krajské predsedníctva strany. ,,Regionálne združenia budú navrhovať nominácie za jednotlivé kraje,” povedal riaditeľ Ústrednej kancelárie SDKÚ-DS Milan Roman. Okrem schvaľovania kandidátky sa členovia rady budú zaoberať aj volebnou stratégiou strany a voľbou lídra pre marcové voľby do NR SR.

    SDKÚ-DS vyberá kandidátov na volené funkcie v primárnych vnútrostraníckych voľbách. O funkciu lídra SDKÚ-DS pre voľby do NR SR sa môže uchádzať iba člen SDKÚ-DS. Predseda SDKÚ-DS sa uchádza o funkciu lídra SDKÚ-DS pre voľby do NR SR bez návrhu, pokiaľ sa výslovne tejto kandidatúry nezriekne na rokovaní Prezídia SDKÚ-DS. Líder SDKÚ-DS pre voľby do NR SR môže pred voľbami viesť spolu s prezídiom rozhovory o volebnej koalícii s inými politickými stranami. Po voľbách do NR SR vedie rozhovory o zostavení vlády a rozhovory o spolupráci politických strán.

    - Reklama -