VIDEO Nové šokujúce zábery útokov v Paríži. Pohľad priamo do napadnutej reštaurácie. Stres, strach, panika, ale aj odvaha

    0
    Teroristické útoky v Paríži (Autor: SITA)

    Video je prvý záznam streľby v reštaurácii v 11 parížskom obvode. Na videozázname je vidieť strelca aj výbuch, ktorý predchádza masakru v kaviarni. Muž s kalašnikovom, ktorého polícia nechcela identifikovať z dôvodov prebiehajúceho vyšetrovania, je podľa viacerých médií 26-ročný Salah Abdeslam. Práve po ňom polícia stále pátra, pretože sa mu po útokoch podarilo prekročiť hranice s Belgickom a utiecť.

    VIDEO Teroristický útok na reštauráciu La Casa Nostra v Paríži

    Hrôza, prežitie a odvaha

    Panika a strach, ktoré cítiť z videa, sú pochopiteľnou súčasťou takejto hrozivej udalosti, ale prekvapivá je podľa polície odvaha ľudí vo vnútri reštaurácie. Je vidieť aj to, ako strelec pokojne pristúpi k terase reštaurácie a začne strieľať do ľudí. Do interiéru preniklo podľa vyšetrovateľov útoku viac ako 30 striel z útočnej pušky typu AK-47.

    Francúzska polícia pripomína aj fakt, že na videu je vidieť mladú ženu, ktorá mala počas piatkových útokov pravdepodobne najväčšie šťastie zo všetkých, čo zažili masaker v Paríži. Streľba v reštaurácii by si vyžiadala ešte jednu obeť, ak by sa istá mladá žena len úplnou náhodou nevyhla guľkám zo zbrane, ktorú útočník držal len kúsok nad jej hlavou.

    Obrovské šťastie mala aj 20-ročná čašníčka, ktorá sa skrčila pod bar a vlastným telom zakryla staršiu zranenú ženu, kým útočník neprestával strieľať do ľudí. Videozáznam z útoku na reštauráciu v Paríži je údajne prvý, na ktorom je z interiéru zachytený celý útok spred šiestich dní. Zábery z bezpečnostnej kamery získal a uverejnil britský Daily Mail.

    - Reklama -