Jeb Bush a vražda vďaka cestovaniu v čase. Ktorí slovenskí politici by to „schytali“?

    0
    Doktorka politológie Gabriela Mezeiová (Autor: archív)

    Ak by sme sa mali inšpirovať myšlienkovou Jeba Busha, aj na Slovensku by sa v našom časopriestore iste našiel niekto, kto by využili takúto možnosť. Otázne je  však je, akým spôsobom by sa takto dali zmeniť dejiny. Myslí si doktorka politológia Gabriela Meziová vo svojom blogu na portáli denníka Sme.

    Závratný dopad na svet

    Podľa Mezeiovej nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byť horšie. „Vraždou budúceho politika ešte počas jeho detstva v minulosti, sa v prítomnosti dosiahne s určitosťou len jediná zmena. Politik a jeho prípadné potomstvo prestanú existovať,“ myslí si komunálna politička s tým, že nič ostatné nie je zaručené, ale ani vylúčené. „To znamená, že očakávaná zmena môže ísť v akomkoľvek, hoci aj v neželanom smere,“  dodáva.

    Ako ďalej tvrdí Mezeiová, aj tie najmenej podstatné zmeny môžu mať závratný dopad na svet. A pokojne by sa mohlo stať, že akákoľvek zmena, aj banálnejšia ako vražda, môže mať v konečnom dôsledku horší efekt ako pôvodný stav. „Napriek uvedenému však môže vzniknúť situácia, keď je aktuálny stav až „taký zlý“, že by sa pretváranie minulosti oplatilo risknúť,“ pripúšťa, ale zároveň dodáva, že sama by možnosť vraždy cestovaním v čase nevyužila. Namiesto toho by veci riešila humánnym spôsobom. Podľa nej je totiž humánnosť trendom, ktorý zotrvá až po vynájdenie stroja času.

    Celý blog Gabriely Mezeiovej si môžete prečítať TU.

    - Reklama -