Jeden atentátnik uniká. Je nebezpečný. Pozrite si jeho tvár

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Podľa agentúry AP ide o 26-ročného Salaha Abdeslama, ktorý sa narodil v Bruseli. Úrady varovali, že by mohol byť nebezpečný a vyzvali občanov, aby sa ho nesnažili zadržať vlastnými silami.

    Salah Abdeslam je jedným z trojice bratov podozrivých z účasti na atentátoch v Paríži. Vyšetrovatelia predtým vyslovili predpoklad, že tento muž je buď na úteku, alebo prišiel pri atentátoch o život, podobne ako ďalší jeho brat – Ibrahim, ktorého totožnosť zverejnili dnes podvečer. Polícia sa domnieva, že Salah Abdeslam v požičovni prenajal auto, ktorým sa pred parížsky klub Bataclan dopravila skupina útočníkov. Tí potom vo vypredanom klube dve hodiny počas rukojemníckej drámy terorizovali divákov koncertu. O život tam prišlo 89 ľudí.

    Salah Abdeslam

    Salah Abdeslam (Foto: Sita)

    Tretí z bratov zostáva v rukách belgickej polície, informovali dnes večer francúzske a belgické médiá, ktoré popreli správy, že bol prepustený na slobodu.
    Útoky v Paríži si vyžiadali 129 obetí a vyše 350 zranených. Prihlásila sa k nim extrémistická organizácia Islamský štát (IS), ktorá zdôvodnila, že ide o odvetu za politiku Francúzska na Blízkom východe a jeho vojenskú angažovanosť v Iraku a Sýrii, ako aj za urážky proroka Mohameda.

    - Reklama -