Bezpečnosť občanov Slovenska je podľa Fica pred právami migrantov. Monitorujeme každého jedného moslima na území SR, vyhlásil

    0
    Robert Fico počas brífingu v rámci mimoriadneho rokovania Bezpečnostnej rady SR. Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    “Koľko sa nám navysmievali, že čo to tárame, keď sme hovorili o bezpečnostných rizikách v súvislosti s migráciou,” povedal Fico. Vláda si podľa neho uvedomuje humanitárny charakter utečeneckej krízy. “Pred právami migrantov je však na prvom mieste bezpečnosť občanov Slovenska,” vyhlásil premiér s tým, že k takejto bezpečnostnej politike sa začínajú pridávať aj iné krajiny. Bezpečnostné zložky podľa Fica v súčasnosti monitorujú “každého jedného moslima, čo sa nachádza na území SR”, pričom , ako dodal, vo väčšine prípadov ide o legálnych obyvateľov. Tajná služba a ministerstvo vnútra podľa Fica urobili v oblasti preventívnych opatrení veľký kus práce. 

    Premiér v relácii zopakoval svoje stanovisko, že kvóty na prerozdelenie migrantov vláda odmieta. Taktiež trvá na podaní žaloby, ku ktorej sa podľa neho pridá aj Maďarsko. Krajiny by si podľa neho mali mať možnosť vyberať osoby, ktoré príjmu na svoje územie. Fico takisto skonštatoval, že súčasná situácia vytvára v niektorých európskych štátoch výbušnú zmes, keďže príchod migrantov aktivizuje pravicových radikálov. Úlohou štátu je však podľa neho správať sa racionálne. “Efektívny štát by nemal dávať priestor extrémistom ani zľava, ani sprava,” vyhlásil. 

    Predseda vlády sa v relácii venoval aj havarovanému vrtuľníku, ktorého trosky objavili v piatok na východnom Slovensku. Podľa neho prípad nemá nič spoločné s migráciou. “Sú tu neustále pokusy pašovať nejaký tovar,” uviedol. Dobré zabezpečenie slovensko-ukrajinskej hranice podľa neho núti pašerákov hľadať iné spôsoby, ako prepravovať tovar, napríklad aj nízko letiacimi lietadlami alebo vrtuľníkmi, ktoré je ťažko zachytiť.

    - Reklama -