Nik nás neodstraší a nezničí. Kiska so sviečkou v ruke pred francúzskou ambasádou

    0
    Andrej Kiska počas zapálenia sviečky za obete teroristických útokov v Paríži pred budovou francúzskeho veľvyslanectva v Bratislave (Autor: SITA)

    “Ak budeme spolu jasne, rozhodne a s chladnou hlavou stáť za našimi hodnotami, tak nás nik a nič neodstraší a nezničí,” myslí si hlava štátu. Kiska tiež vyjadril hlbokú úprimnú sústrasť pozostalým, celému francúzskemu ľudu a Francúzsku. “Sme rozhorčení, zdesení a smutní. Teroristi zase zaútočili, aby rozosievali atmosféru strachu, chaosu a obáv. Francúzsky prezident označil tento útok za útok organizovaný teroristickou armádou zo zahraničia. Sú to tí istí ľudia, ktorí útočia na celom svete, kvôli ktorým utekajú milióny zo svojich domovov. Útočia na nevinných ľudí bez ohľadu na rasu a náboženstvo,” dodal.

    Francúzsky veľvyslanec na Slovensku Didier Lopinot poďakoval za prejavenú podporu a kondolencie. “V takýchto tragických momentoch potrebujeme podporu a priateľstvo Slovákov. Bojujeme proti terorizmu, lebo útočí na naše hodnoty, našu demokraciu. Dnes chceme myslieť na obete, na ich bolesti. Ďakujem Slovensku za jeho priateľstvo,” uzavrel.

    Pri koordinovaných teroristických útokoch v Paríži bolo v noci nadnes zabitých najmenej 127 ľudí a ďalších približne 200 osôb utrpelo zranenia, z toho 80 vážne. Išlo o teroristický útok s doposiaľ najväčším počtom obetí na životoch, k akému kedy došlo vo francúzskom hlavnom meste.

    - Reklama -