Masaker v Paríži. Vieme, kde si teroristické útoky vyžiadali najviac obetí

    0
    Telá obetí teroristického útoku v Paríži ležiace pred jednou z reštaurácií (Autor: SITA)
    Séria šiestich krvavých atentátov otriasla francúzskou metropolou a ľudia sú zdesení rozsahom útokov. K zodpovednosti sa zatiaľ neprihlásila žiadna skupina ani teroristická organizácia. Prezident Holladne už vyhlásil, že Francúzsko povedie neľútostnú vojnu proti tým, ktorí útok spáchali. Scény na miestach útokov vojnu skutočne pripomínajú. 
     
    Najviac ľudí pripravili atentátnici o život počas vystúpenia skupiny Eagles of the Death Metal v koncertnej sále Bataclan, odkiaľ polícia podľa denníka The Guardian hlási 87 mŕtvych. Svedkovia, ktorým sa podarilo vyviaznuť, opísali aj útočníkov. „Vyzeral úplne obyčajne, len mal kalašnikov. Ľahli sme si do uličky medzi sedadlá a plazili sa preč. Bolo to úplne neskutočné, keď sme vyšli zo sály, videli sme mŕtvoly,“ uviedol jeden zo svedkov útoku na koncertnú sálu Bataclan.
     
    VIDEO: Zásah polície v koncertnej sále Bataclan
     
     
    Podľa informácií, ktoré uverejnil denník The Telegraph, popravovali útočníci fanúšikov na koncerte jedného po druhom. Svedkovia z miesta činu tvrdia, že strelci v koncertnej sále Bataclan kričali: „Allah Akbar. Sme mocnejší ako Francúzsko“. Objavili sa aj správy o tom, že útočníci boli mladí Francúzi. 
     
    Na národnom futbalovom štadióne zomreli ďalší traja ľudia. Nie je však zatiaľ jasné, či je medzi nimi aj útočník. Streľba na Rue de Charonne si vyžiadala 18 mŕtvych, na bulvári Voltaire prišiel o život jeden človek a ďalších 14 zomrelo na Rue Alibert. Piatich ľudí zabili útočníci na  Rue de la Fontaine au Roi.
     
    - Reklama -