Hádka kvôli Merkelovej. Maďar si rypol do nemeckej kancelárky, bruselský úradník tvrdo kontroval

    0
    Maďarský minister zahraničia Péter Szijjártó (Autor: SITA)

    Szijjártó v odpovedi na novinársku otázku hovoril o tom, že Maďarsko pri riešení migračnej krízy nielen hovorilo, ale aj skutočne konalo. Keď  začalo stavať plot na ochranu svojej južnej hranice, bola podľa neho krajina označovaná za fašistickú, aj keď dnes mnoho krajín postupuje rovnako, len bariéram, ktoré stavajú, nehovoria plot.

    Svoje vystúpenie Szijjártó zakončil slovami nemeckej kancelárky ,,wir schaffen das”, teda zvládneme to. Tieto slová v minulosti v súvislosti s migračnou krízou použila aj Merkelová, ktorej vláda však začala postupne meniť svoj veľmi otvorený postoj k prijímaniu utečencov.

    Slová maďarského ministra zahraničia nenechal  bývalý holandský minister zahraničia Timmermans bez povšimnutia. ,,Musím reagovať na niečo, čo povedal zástupca Maďarska, nemôžem si pomôcť. Predovšetkým rany pod pás na adresu nemeckej kancelárky nepomôžu vyriešiť problém,” vyhlásil.

    ,,Aby sme ten problém zvládli, musíme pracovať spolu ako Európania. Nemá zmysel sa ukazovať: ,Ja to robím lepšie, ty to robíš horšie, my sme úspešní, vy ste neúspešní'. Všetci zlyháme, ak v tom budeme pokračovať,” uviedol aj podpredseda EK. Zakončil to tým, že verí  slovám nemeckej kancelárky o zvládnutí migrácie.

    Autor: spa

    - Reklama -