Dobré „fleky“ pre smerákov. Funkcie ako štrnásty dôchodok, takto to nemôže fungovať, myslí si poslanec

    0
    Poslankyňa MR SR Viera Tomanová (Autor: SITA)

    Bývalý primátor Stropkova Peter Orimčák sa po tom, ako neobhájil svoju pozíciu, stal súčasťou predstavenstva popradskej nemocnice. Ďalšia smeráčka Viera Tomanová má zase „našliapnuté“ na pozíciu detskej ombudsmanky. Výplatné pásky obidvoch však budú ukazovať štvorcifernú sumu. Informácie priniesol denník Nový Čas.

    Bude detskou ombudsmankou?

    Päťdesiatpäťročného Obrimčáka do funkcie podpredsedu predstavenstva Nemocnice Poprad nominovalo ministerstvo zdravotníctva. Podľa informácií z rezortu má za to dostávať mesačne 2 094,40 eur. Ako ďalej tvrdí ministerstvo, Obrimčák splnil všetky zákonné podmienky.

    Dobre by sa mohla mať aj smeráčka Viera Tomanová. Tá už má síce po šesťdesiatke, teda je v dôchodkovom veku, ale všetko nasvedčuje tomu, že na zaslúžený oddych sa ešte nechystá. Mohla by sa totiž stať detskou ombudsmankou. Na zvolenie do tejto funkcie má spomedzi štyroch uchádzačov teoreticky veľmi slušnú šancu, keďže je kandidátkou najsilnejšieho Smeru. Potrebuje však získať aj sedem opozičných hlasov. V parlamente by už byť nechcela. „Určite nebudem mať dôvod ešte raz vliezť do tejto mláky,“ cituje ju denník. Na pozícii detskej obmudsmanky by podľa Nového Času zarábala vyše tritisíc eur.

    Trafiky pre politikov

    Podľa poslanca Miroslava Beblavého (Sieť) nie je dobré, ak štát vytvára niečo ako 14. dôchodok pre starších a neúspešných straníkov, zvlášť nie v oblasti zdravotníctva. To poslanec aktívne sleduje a vďaka tomu poukázal aj na „tetu Anku“, ktorá stála miesto šéfa Všeobecnej zdravotnej poisťovne Marcela Foraia.

    Podľa analytika Jozefa Baránka štát vytvára pre politikov trafiky a Smer skrátka vie, o koho sa ako postarať. „Rozdiel je v tom, čo je protizákonné a čo amorálne,“ zhodnotil Baránek.
     

    - Reklama -