Smradľavá miska plná smeráckych zvratkov. Kto sa opäť takto rozohnil?

    0
    Alojz Hlina (Autor: SITA)

    Hoci v parlamente odznela aj kritika, opäť najmä z úst Alojza Hlinu, smeráci vyjadrili IT novinke podporu. Na to má Hlina jasný názor. „Smer dnes bez kúska hanby schválil ďalší IT tunel v parlamente. Na to, čo ponúka Google zadarmo, Smeráci dnes odsúhlasili Počiatkovi ďalšie milióny eur od štátu,“ kritizuje kádehák.

    Vojna Googlu

    Vďaka tomuto projektu sa napríklad sústredia informácie o autoškolách či staniciach technickej kontroly. „Zámerom projektu je vytvoriť komplexný informačný systém, ktorý zabezpečí efektívne riadenie, evidenciu a kontrolu výkonu štátnej správy na úseku dopravy, konkrétne v oblasti správy autoškôl, v oblasti správy technických služieb a v oblasti riadenia odborných spôsobilostí v cestnej doprave,“ píše sa na stránke informatizácia.sk. Ako ďalej projekt sľubuje, „realizáciou príde k zvýšeniu komfortu a rýchlosti komunikácie s orgánmi verejnej správy na úseku dopravy a poverenými organizáciami využitím moderných IKT prostriedkov“.

    Opozičný poslanec Hlina však tvrdí, že sa neprišlo na nič také, čo by nezvládol aj obyčajný Google prehliadavač a takto vlastne počiatkovci vyhlásili vojnu Googlu. Reakciou na to má byť aj toľko avizovaná Google „žúrka“ pred ministerstvom dopravy, ktorej iniciátorom je, samozrejme, poslanec Hlina.

    Jeden veľký hnoj

    V kritike nového IT projektu však Hlina zašiel ešte ďalej. O celom biznise s informačnými technológiami na Slovensku si jednoznačne myslí svoje. „IT biznis so štátom na Slovensku je jeden veľký hnoj, pohybujú sa v ňom ´IT špecialisti´ ako Široký a spol.,“ okomentoval Hlina. Takíto ľudia však podľa neho vedia iba to, aký je rozdiel medzi hardvérom a softvérom. A prečo vlastne? „Ten rozdiel registrujú iba preto, lebo vedia, že na softvéroch sa lepšie tuneluje,“ odkazuje im.

    IT projektom vyčíta aj sumu, ktorú na ne vynaložili. Štát vraj minul takmer miliardu eur, presnejšie 900 miliónov na takéto projekty, no úžitok z nich podľa neho v podstate nie je takmer žiadny. „Môj známy, ktorý žije päťdesiat rokov v Košiciach, keď chcel opis jeho rodného listu, tak ho v Košiciach poslali do Piešťan, lebo sa tam narodil,“ kritizuje poslanec systém v praxi.

    Je známe, že poslanecký búrlivák si servítku pred ústa nedáva a už minule hovoril o miske plnej smeráckych zvratkov, keď sa rozhorčoval nad tým, že na bratislavskom moste Lafranconi, pre opravu ktorého je už dlhšie obmedzená doprava, nikoho nevidieť pracovať. „Máme hlavy sklonené, pozeráme do zeme alebo do misky, do ktorej vyvracala naša vláda obsah jej mentálneho žalúdka,“ rozhorčil sa vtedy Hlina. Názor však ani teraz nezmenil, ba ešte viac pritvrdil. „Hanbím sa aj za to, koľkí ľudia sú ochotní za tú smradľavú misku, do ktorej sa vyzvracal Smer, ochotní držať ústa a tolerovať, čo sa v našej krajine deje,“ dodal s tým, že sa hanbí, akí sme slabí a zbabelí.


     

    - Reklama -