Tvrdá odveta. Kauza kompa naberá nové rozmery, poslankyňa sa bráni a vyťahuje fakty. Šéf vodohospodárov nepovažuje peniaze svojho podniku za štátne

    0
    Kompa na Dunaji (Autor: SITA)
    Z uvádzania klamstiev a neúplných informácií obvinil riaditeľ podniku Vodohospodárska výstavba Vladimír Lazár blogerku Veroniku Remišovú, ktorá vo svojom blogu uviedla, že zmluva na prepravu kompou cez Dunaj má veľa podozrivých častí. Remišová teraz tvrdí, že sa Lazár neoprávnene snaží zastrašiť ju a jej rodinu. Vo svojom najnovšom blogu riaditeľovi Vodohospodárskej výstavby odkázala, že ak si „myslí, že ma žalobou na milión eur zastraší, tak sa mýli“. 

    Kauza kompa

    Štátom ovládaný podnik Vodohospodárska výstavba podpísal zmluvu na prevádzkovanie kompy do Vojky na 15 rokov. Preprava je dohodnutá na 35-krát denne a cena stanovená na 51 miliónov eur. Tá sa však môže zvýšiť v závislosti od nákladov a ceny pohonných látok. Firma, ktorá vyhrala verejné obstarávanie, nemala v štátnom tendri, vyhlásenom vo februári tohto roka, žiadneho konkurenta. Prinajmenšom zvláštne je podľa Remišovej to, že kompa bola dokončená už vo februári 2015, teda v čase, keď ešte nikto nemohol tušiť, že práve firma Ponton City vyhrá toto verejné obstarávanie. 
     
    „V kauze sa vyskytuje množstvo schránkových firiem, v predstavenstve víťaza verejného obstarávania sedí človek, ktorého podľa notárskej zápisnice do predstavenstva inej spoločnosti nominovala firma, ktorá sídli v jednej garáži v USA. V tej istej garáži ako firma Interblue z emisnej kauzy prvej vlády Roberta Fica,“ píše Remišová na svojom blogu. 
     
    Vladimír Lazár médiám tvrdil, že v kauze nejde o štátne peniaze, ale o peniaze podniku Vodohospodárska výstavba. „Je to žiaľ pocit mnohých riaditeľov štátnych podnikov, ktorým sa asi zdá, že žijú v nejakom paralelnom vesmíre a napriek názvu ,štátny podnik´ so štátom nič nemajú a občania ich nemajú právo kontrolovať. Ale každé jedno euro nesprávne použité v štátnom podniku ochudobňuje štát, a teda nás všetkých,“ konštatuje Remišová.
     
    - Reklama -