Roman Bednár: Západ nechce, aby Rusko malo úspech v Sýrii v boji s ISIS. Vysvetlím prečo

0
Ruský pilot v Sýrii (Autor: SITA)

Situácia v Sýrii sa zmenila, až keď do diania zasiahlo Rusko. Po necelom mesiaci náletov ruských lietadiel, je ISIS citeľne ochromená.

Ruské úspechy ale spôsobili rozširovanie klamstiev a neoprávnenej kritiky Moskvy západnými médiami a Bielym Domom. Vrcholom týchto lží bolo tvrdenie, vynesené 22. októbra, keď Západ obvinil Rusko, že jeho lietadlá zbombardovali nemocnicu v sýrskom meste Sarmin, pričom malo byť zabitých 12 ľudí a veľký počet zranených. Odkedy Moskva aktívne zasiahla do bojov v Sýrii v prospech regulérnej vlady a proti ISIS, stupňuje sa voči nej kritika USA a ich vazalských štátov. Odrazu sú Rusi podľa nich zodpovední za masy utečencov zo Sýrie.

Ruské ministerstvo obrany jasne dokázalo, že Západ luhá. Prezentovalo fotografie nemocnice v Sarmine z 31. októbra, na ktorých je jej budova nepoškodená a úplne intaktná.

Washington neprestajne hlása, že Rusko treba “držať na krátko” a demonštrovať mu svoju silu a prevahu. Len tak ostane Rusko pokorné a postupne ochotné k ústupkom, ako ich chce od neho USA. Biely Dom a Obama klamali nielen svetovú verejnosť, ale aj sami seba, keď pred časom tvrdili, že Rusko je len regionálna mocnosť a v žiadnom prípade nie svetová veľmoc.

Skutočnosť je ale úplne iná. Rusko ukazuje nečakanú silu a spolu s Čínou robí všetko, aby svet oslobodil od ďalšieho chaosu a jeho následkov, tak ako to hrozí v súčasnosti v Sýrii a ako to zapríčinili Američania a ich spojenci už dávnejšie aj v Iraku a Lýbii.

Rakovinou ťažko poznačený bývalý minister zahraničia Nemecka, Guido Westerwelle, ktorý bojuje o svoj život, včera vyhlásil, že považuje za svoj najzáslužnejší čin to, že ako minister nedovolil, aby sa Nemecko podielalo na vojenských dobrodružstvách USA.

Podľa informácií z Moskvy, ktoré západné mainstream-médiá zamlčujú (prečo asi?), ruské lietadlá absolvovali dosiaľ viac ako 1400 náletov na postavenia ISIS a zničili pritom viac ako 1600 z nich. Generálporučík Kartapolov informoval ruské médiá o tom, že o porážke ISIS ešte nemožno hovoriť, hoci teroristický kalifát utrpel už citeľné straty a že teroristi naďalej odolávajú útokom sýrskych vládnych jednotiek. Tie však postupne zväčšujú územie, ktoré dostali pod svoju kontrolu. Podľa ruského ministerstva obrany je zločinecký kalifát finančne podporovaný zvonku a stále má aj dostatok účinných zbraní. 

Teraz by malo byť ale každému už jasné, prečo údajné americké útoky proti kalifátu ISIS, trvajúce už viac ako rok, nie sú vôbec korunované úspechom. Washington vôbec nemal v úmysle zničiť kalifát ISIS – aj Saudská Arábia, aj emiráty ho nevyhnutne potrebujú a pomáhali a pomáhajú ho vyzbrojovať modernými zbraňami. Preto v skutočnosti bojuje proti nemu len Rusko a sýrska armáda!

ISIS je veľmi účinná zbraň teroru z dielne USA. Prečo toto tvrdenie? Preto, lebo  to dokumentujú viaceré zdroje.

Takže niečo z nich:

Existuje jedno veľmi expresívne interwiev z roku 2012 – ktoré západné médiá zamlčali (len Wochenzeitung Neue Solidarität sa o ňom zmienila) – s niekdajším šéfom Americkej vojenskej tajnej spravodajskej služby DIA, Michaelom Flynnom.

Citujem z neho: “V memorande DIA z roku 2012 stojí jednoznačne napísané, že vláda USA podporuje vyzbrojenie radikálnych islamistických organizácii. Medzi nimi džihadistov Moslimského bratstva, Al-Kaidu, Al-Nusra-Front, IS a ďalších moslimských malých radikálnych skupín a organizácií. A tiež podporuje aj vytvorenie kalifátu na východe Sýrie a v Iraku. Podľa DIA vedeli príslušné americké úrady už v roku 2012, že Al-Kaida je vedúcou silou v povstaní takzvanej opozície v Sýrii a že jej pomocou sa bude vo východnej Sýrii etablovať salafistický kalifát.”

Práve to bol cieľ štátov, ktoré podporovali týchto islamistických teroristov – medzi nimi aj Turecko – aby pôvodná Sýria bola zničená a Irán ohrozený a oslabený. Vznik islamistického kalifátu na území Sýrie a veľkej časti Iraku bol ich plán a zapadal do ich vlastných plánov.

Bývalý nemecký CDU politik, dnes publicista a expert pre Orient, Jürgen Todenhöfer, označil DIA dokument ako “teroristický Watergate”.

Hoci Barak Obama a Západ dávno vopred vedeli, kto naozaj bojuje v Sýrii ako takzvana opozícia proti oficiálnej vláde, bohapusto tárali národom sveta svoje otrepané “rozprávky” o nevyhnutnom zvrhnutí prezidenta Sýrie a následnom nastolení demokracie a slobody (už ale ani najväčší hlupáci neveria na demokraciu a slobodu v štátoch, kde vládne islamizmus), pričom len podporovali teroristické islamistické štruktúry. Preto nikdy neplánovali ISIS celkom ochromiť. Okrem iného drží ISIS v napätí a neistote aj Irán, úhlavného nepriateľa USA.

Ak sa opytate sýrskych utečeneckých kresťanov na prezidenta Sýrie, tak všetci ho chvália ako ich ochrancu a preklínajú USA, ako démona, ktorí zavinil ich prenasledovanie!

Úspech Ruska v Sýrii bude znamenať porážku USA a veľku stratu prestíže Bieleho Domu.

Preto Rusi nesmú byť úspešní.

Roman Bednár
Článok publikujeme so súhlasom autora, pôvodný text nájdete na www.roman-bednar.com.

- Reklama -