Veľká, organizovaná, červená práčka špinavých peňazí dostala strach. Hádajte, o koho ide

    0
    Bývalý poslanec NR SR Vladimír Jánoš (Autor: SITA)

    Katrincove hriechy z minulosti, na ktoré sa teraz tak horlivo upozorňuje, sú však podľa komentátora Daga Daniša neopodstatnené. Nazdáva sa však, že to nie je náhodné, lebo smeráci majú strach.

    Kľúčové podozrenia

    Na celej kauze je podľa Daniša zásadná jedna vec, a to samotný obsah nahrávky o nosení peňazí z Hornonitrianskych baní vo vrecúškach a obvinenie o ich delení si medzi smerákmi. „Toto sú kľúčové podozrenia. Nie to, že akýsi Katrinec kedysi dávno ukradol seno. Za čo bol odsúdený,“ kritizuje Daniš vo svojom komentári na portáli Aktuality.sk situáciu, keď sa pozornosť obracia na samotného Katrinca.

    Nakoniec však to, že smeráci snažia Katrinca spochybňovať, svedčí podľa Daniša o tom, že ich kauza vystrašila. „Pri kauze Jánošová môžeme mať podozrenie, že do prípadu vstúpili spravodajské služby. Alebo muži v službách Smeru, ktorí dostali úlohu upratať,“ myslí si Daniš. Ako príklad uvádza, ako sa zachovala Iveta Jánošová. Najprv vraj Katrincovi ďakovala za zverejnenie videa a potom sa od nahrávky dištancovala. Čo je za tým, vie zrejme len ona, no podľa Daniša na ňu buď niekto tlačil, alebo jej hrozil stíhaním.

    V plnej pohotovosti

    Ďalej Daniš upozorňuje, že Katrinca kontaktovali muži, že je ochotný dôkazy predať druhej strane. Pred jeho tlačovkou mal navyše niekto poslať do médií informácie o jeho stíhaní a odsúdení, hoci má register trestov čistý. „Tresty boli zahladené. Informácie o občanovi Katrincovi mohla pre mediálne účely pripraviť – zrejme nezákonne – len prokuratúra. Alebo spravodajská služba. Pretože tzv. odpisy trestov môžu v prísnom zákonnom režime získať len štátne orgány na presne vymedzený účel. Prípadne tajné služby bez udania účelu,“ uvádza Daniš.

    Komentátor upozorňuje aj na aktivity televízie TA3, ktorá je, podľa neho, považovaná za blízku Smeru. Na tlačovke sa totiž podľa neho televízia snažila spochybniť Katrinca čítaním informácií z odpisu trestov. A do vysvetľovania sa pustil aj samotný premiér Robert Fico, ktorý o Katrincovi tiež verejne rozprával zistenia z odpisu trestov. Takže smeráci sú podľa Daniša jednoznačne v plnej pohotovosti. „Tu už nejde o nejakého Jánoša a jeho pochybný miliónový majetok. Tu už ide o veľkú a dobre organizovanú práčku špinavých peňazí. S červeným logom,“ tvrdí Daniš.  

    Celý komentár Daga Daniša si môžete prečítať TU.
     

    - Reklama -