Do Bratislavy prídu poprední odborníci na architektúru a urbanizmus. Budú radiť politikom aby hlavné mesto vyzeralo a fungovalo lepšie

    0
    Pohľad na Bratislavu z mosta Apollo (Autor: SITA)
    Záštitu nad konferenciu s názvom „Mesto Bratislava status quo alebo udržateľný rozvoj?“ prevzal magistrát hlavného mesta spolu s Francúzskym inštitútom na Slovensku a Inštitútom urbánneho rozvoja. Cieľom konferencie je vytvoriť priestor na diskusiu s odborníkmi na urbanizáciu.
     
    Pozvaní experti zo zahraničia budú v Bratislave diskutovať 26. novembra, aby poukázali „na stratégie premeny mesta, ku ktorým navádza možný rozdiel v ponímaní územného plánu a projektu mesta“. Debata s odborníkmi by mala podľa organizátorov priniesť odpovede aj na to aké sú hlavné ciele územného plánovania? Hovoriť sa bude aj o tom, ako sa zmenili podmienky dlhodobého plánovaného rozvoja mesta. Reč bude aj o prechode na obnoviteľné zdroje energie pomocou územného plánovania.
     
    Posledný novembrový týždeň prehovoria na konferencii v priestoroch Primaciálneho paláca v Bratislave okrem primátora Iva Nesrovnala aj odborníci zo zahraničia. Autorkou konferencie je významná francúzska architektka a historička Alena Kubova-Gauché a pozvanie prijal aj Henry Chabert poradca primátora mesta Lyonu zodpovedný za rozvoj mesta. Na zozname hostí, ktorí prehovoria na diskusii v Bratislave je aj urbanista a konzultant Jean-Pierre Charboneau, ktorý sa zaslúžil o rozvoj miest ako sú Kodan, Neapol, Montpellier či Bordeaux. Príde aj architekt zo susedného Česka Roman Koucký, ktorý riadi sekciu plánovania a rozvoja hlavného mesta Prahy.
     
    - Reklama -