Smeráci ustupujú od ďalšieho sľubu. Prečítajte si, krorý minister zrazu zaradil spiatočku

    0
    Minister zdravotníctva Viliam Čislák (Autor: SITA)

    Centrá integrovanej zdravotnej starostlivosti mali byť akýmisi novými poliklinikami. Ich účelom by však nebolo len poskytovanie zdravotnej, ale lekárenskej či sociálnej starostlivosti. Dokopy ich malo byť 140, pred voľbami je však už všetko inak. Informuje denník Sme.

    Zaváňa to tunelom?

    Nové centrá mali byť financované z eurofondov a vyhradených naň malo byť 280 miliónov eur. Hovorila o nich ešte bývalá ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská. Tá sa však musela z funkcie porúčať po kauze predraženého piešťanského CT prístroja. Jej nástupca Viliam Čislák sa však negatívne vyjadril po otázke, či jeho strana, teda Smer, ak bude vo vláde po voľbách, tieto centrá vybuduje.

    Otázka padla na konferencii o zdravotníctve na najbližšie štyri roky. Zúčastnili sa na nej tieňoví ministri strán, ktoré by sa podľa prieskumov dostali do parlamentu. Tieňový minister koalície OĽaNO-NOVA Tibor Hlavatý sa vyjadril, že vybudovanie centier zaváňa potenciálnym tunelom, čo však rezort odmietol komentovať.

    Centrá  integrovanej zdravotnej starostlivosti by spájali lekárov, špecialistov, lekárnikov či sociálnych pracovníkov. Jedno centrum malo slúžiť pre spádovú oblasť asi 30-tisíc ľudí a prvé mali vzniknúť už tento rok. „Testovačom“ mala byť Trenčianska župa.
     

    - Reklama -