VIDEO Najprv nám dajte dom a príjem, potom si budem hľadať prácu… Svedectvo nemeckej televízie vyráža dych

    0
    Utečenecký tábor v Calais (Autor: SITA)

    Reportáž televízie ZDF zachytáva prichádzajúcich utečencov v utečeneckom tábore v obci Wegscheid v Dolnom Bavorsku, blízko hraníc s Rakúskom.

    Reportérka opisuje situáciu utečencov, ktorí tu, často vo veľkých počtoch, prebývajú v spoločných stanoch. Oslovila aj jedného muža. Ten sa predstavil ako Ahmed Abdal. Do Nemecka vraj utiekol so svojou manželkou a šiestimi deťmi, údajne zo Sýrie.

    Ahmed predstavil na kameru svoje túžby. „Keď sme teraz v Nemecku, dajte nám dom v dobrej štvrti a príjem a potom si budem hľadať prácu,“ naivne povedal reportérke.

    Aj keď sa Abdalove slová naozaj môžu zdať minimálne z ríše snov, portál Echo24 upozorňuje, že je, žiaľ, všeobecne známe, že takéto nezmysly medzi migrantmi šíria pravdepodobne pašeráci alebo ľudia, ktorí majú záujem na ich migrácii. Preto ich zavádzajú, aký je život v Európe báječný.

    Pod reportážou stanice ZDF, ktorú na svojom facebookovom profile zverejnil Marc Schluer, sa rozprúdili vášnivé reakcie. Medzi komentármi sa objavili názory typu: zaujímavé, že všetci vždy pochádzajú zo Sýrie, alebo „samozrejme, dostaneš dom s garážou a dvomi autami, transportér, dom pri jazere a nesmieme zabudnúť na loď“.

     

    Auto auch ? Transporter für 8 Personen Zwiebeln, scharfe Sosse ? Alles drauf ?

    Posted by Marc Schluer on 5. listopad 2015

    - Reklama -