Kotlebovci opäť na scéne. Extrémisti chcú zmiasť verejnosť, komunistické metódy im nie sú cudzie, myslí si komentátor

    0
    Predseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Marián Kotleba (Autor: SITA)

    Zo strany kotlebovcov nastala opäť bizarná situácia. Odvážna žena, ktorá sa odhodlala zachraňovať životy a nakoniec sama skončila v koncentračnom tábore, je pre nich tŕňom oku. Jej príbeh vraj šíri násilie a smeruje k potláčaniu základných práv a slobôd občanov. Sionizmus je totiž politické a nacionalistické hnutie požadujúce založenie a udržiavanie židovského štátu v Palestíne. „Asi sú ľudia, pre ktorých boj proti sionizmu skutočne znamená len odpor voči reálnemu či skôr imaginárnemu izraelskému imperializmu,“ okomentoval vo svojom príspevku v Denníku N Morvay.

    Trik so sionizmom

    Boj proti sionizmu je podľa neho hlavne zásterkou pre antisemitizmus. Ten sa však po holokauste neodvážia otvorene hlásať ani jeho zarytí vyznávači. „Platí to i pre arabskými štátmi iniciovanú a pomocou komunistických krajín presadenú rezolúciu OSN z roku 1975, ktorá sionizmus označila za formu rasizmu,“ vysvetľuje komentátor. Ako ďalej píše, komunizmus odmietal rasizmus, antisemitizmus však nebol ničím výnimočný. „Len sa mu tak nesmelo hovoriť, preto sa používal trik so sionizmom,“ uvádza Morvay. A hoci sa kotlebovci hlásia k pravici, komunistické metódy a idey im podľa neho nie sú vôbec cudzie.

    Ako tvrdí Morvay, „ľudia, čo neznášajú kritiku, sa odvolávajú na slobodu slova, aby mohli voľne hlásať potláčanie iných názorov“. Ak totiž niekto vyznáva rasizmus a extrémizmus, tak postaví pojmy na hlavu len preto, aby potom mohol z rasizmu obviniť tých, čo proti rasizmu vlastne bojovali a teraz tieto zločiny, ako napríklad vraždenie ľudí na rasovom základe, pripomínajú.

    „Kotlebovci to však robia aj preto, aby verejnosť zmiatli. Aby prestalo byť jasné, čo rasizmus v skutočnosti je a sami potom nemohli byť za rasistov označovaní,“ vysvetľuje Morvay. Ako ďalej dodáva, pri kotlebovcoch je však toto označenie správne a ani manipulácia na tom nič nezmení.
     

    - Reklama -