Plánované centrum pre utečencov poškodil požiar. Podpálili ho?

    0
    Utečenci vo Švédsku (Autor: SITA)

    Incident v obci Floda v regióne Västra Götaland si nevyžiadal zranenia, plánovaná ubytovňa pre utečencov bola zatiaľ prázdna, informovala agentúra DPA.
    V noci nadnes švédska polícia v meste Tranas na juhu krajiny zadržala po útoku na centrum pre neplnoletých utečencov bez sprievodu jedného podozrivého. Páchatelia rozbili okná na centre a zanechali tam letáky s rasistickým obsahom.

    Od marca vo Švédsku hlásili viac ako 20 požiarov v existujúcich alebo plánovaných ubytovniach pre utečencov. Švédsky migračný úrad v októbri oznámil, že už naďalej nebude zverejňovať umiestnenie takýchto zariadení, ktoré podľa úradu viacero poisťovní tiež odmietlo poistiť.

    Švédsky minister spravodlivosti a migrácie Morgan Johansson tento týždeň vyhlásil, že jeho krajina dosiahla v súvislosti s utečeneckou krízou hranice toho, čo dokáže zvládnuť. Vláda očakáva za tento rok príchod celkovo 140-tisíc až 190-tisíc žiadateľov o azyl. Švédsko prijíma v prepočte na obyvateľov najviac azylantov z krajín EÚ a má čoraz väčšie ťažkosti s ich ubytovávaním a integráciou.

    - Reklama -