Gorila, Výboh a do toho ešte aj zvýšené dôchodky pre sudov. Zrátajú to lekári a bežní dôchodcovia Ficovi pri voľbách?

    0
    Daniel Lipšic (Autor: SITA)

    Poslanec vyčíta premiérovi, ako reagoval na markizácku redaktorku. Bránil tak aj Oskara Világiho, šéfa Slovnaftu, ktorý sa tiež spomína v spise. Ak teda Fico považuje aktérov Gorily za slušných ľudí, nemusíme sa podľa Lipšica z koalície OĽaNO-NOVA čudovať, ak vyšetrovanie najväčších „zlodejín“ ide do stratena.

    Dá si výrok vytesať do kameňa?

    Vo svojom komentári na portáli HNonline.sk sa Lipšic na Fica zase poriadne rozhorčil. „Je vôbec šanca, že po budúcoročných parlamentných voľbách na polícii, prokuratúre a súdoch prevládne princíp „padni komu padni“? V koaličnej vláde so Smerom je to vylúčené,“ myslí si poslanec. Podľa neho by si mal premiér svoj výrok Neotravujte slušných ľudí dať vytesať do kameňa. A to hneď vedľa výroku exšéfa parlamentu Pavla Pašku k výroku Vyhraj voľby, môžeš všetko. Tieto dva výroky tak vraj možno považovať za niečo, čo skutočne vystihuje druhú Ficovu vládu.

    Predsedovi vlády odkazuje, že verejnosť sa bude pýtať rovnako, ako sa pýtala napríklad na Mečiarovu Elektru. Ľudia sa však nebudú pýtať len na Gorilu, ale aj na Miroslava Výboha, ktorý má údajne figurovať v korupčnej kauze. Týka sa to nákupu obrnených vozidiel v Česku. „Vznesenie obvinenia ešte nie je rozhodnutie o vine a nevine. Ani o postavení pred súd. Napriek tomu predsedu vlády otázky na túto tému mimoriadne iritujú. Možno aj viac ako tie o Gorile,“ zamýšľa sa Lipšic.

    Podľa neho môžu byť na to dva dôvody. Jeden je, že podľa jednej z hlavných postáv tejto kauzy, ktorá vypovedala pred pražským súdom, mali byť na začiatku tajné schôdzky, na ktorých sa spolu s Výbohom zúčastnil Fico. A podľa druhého si vraj každý súdny človek dokáže predstaviť, či by k tomuto kroku došlo, ak by prípad vyšetrovala slovenská polícia.

    Koho si Fico znepriatelí?

    Vo svojom komentári si Lipšic neodpustil ani kritiku ohľadom zvyšovania dôchodkov pre sudcov a prokurátorov. Kým bežní ľudia by si mali „prilepšiť“ o necelé dve eurá, sudcovia a prokurátori o 170 eur mesačne. „Týmto návrhom si premiér Fico možno zabezpečí priazeň časti justície, čo sa mu pri množiacich sa kauzách určite zíde,“ tvrdí Lipšic.

    A čo, keď si tak znepriatelí lekárov, zdravotné sestry či bežných dôchodcov. Tí by mu to podľa poslanca mohli zrátať v blížiacich sa parlamentných voľbách s odkazom – Neotravujte slušných ľudí.

    Celý komentár Daniela Lipšica si môžete prečítať TU.
     

    - Reklama -