Osem rokov si platil vlastnú ochranku, teraz chce štátnu. O ktorého českého ministra ide?

    0
    Andrej Babiš, exminister financií ČR (Autor: SITA)

    “Aké kontroverzné témy má pán Sobotka na mysli? Pripravoval snáď zákon o hazarde, opatrenia proti daňovým únikom, preukazovanie pôvodu majetku, centrálny register účtov alebo bojoval proti karuselovým podvodom?,” reagoval pre denník Právo podnikateľ slovenského pôvodu, ktorý je prvým vicepremiérom českej vlády.

    Babiš, ktorý si ostatných osem rokov platí vlastnú ochranku, strážiacu i jeho životnú partnerku a dieťa, sa pre stredajší krok rozhodol po tom, ako podľa jeho slov došlo v ostatnom čase k niekoľkým nebezpečným incidentom.

    Nielen hovorca vlády ČR, ale aj minister vnútra ČR Milan Chovanec už potvrdili, že sa zainteresovaní v krátkom čase stretnú s Andrejom Babišom, aby vyhodnotili možné riziká.

    Počas Babišovho pôsobenia vo funkcii došlo k niekoľkým incidentom, ktoré ho ohrozovali. Pred rokom mu prišla obálka s jedom, ako aj jeho vlastné parte. Tento rok v auguste zase vyšlo najavo, že albánsky gang plánoval únos Babišovho dieťaťa. Samotný politik mal podľa mediálnych zdrojov hovoriť o štyroch objednaných vraždách jeho osoby.


     

    - Reklama -