Pionierska čata je pripravená kontrolovať ceduľky. Keby sa radšej zaujímali o dôležitejšie veci, odkazuje Martinčko

    0
    Premiér Robert Fico (Autor: SITA)

    Martinčko má v tom jasno. Dôchodcovia nemajú čo kontrolovať ceduľky v obchodoch a slúžiť tak predvolebnej propagande vládnej strany. V mene niekoľkých centov sa tak podľa neho stanú novodobými pioniermi. Už im len šatky chýbajú.

    Centová propaganda

    Nie kontrolovať, či budú ceny naozaj znížené, ale starať sa o omnoho dôležitejšie veci by sa mali podľa Martinčka naši seniori. Napísal to vo svojom blogu na portáli sme.sk. „Ak sa už dôchodcovia dali vtiahnuť do tejto centovej propagandy, tak by sa mali predovšetkým zaujímať a všímať si aj to, prečo na regáloch našich predajní je málo potravín, ktoré pochádzajú zo Slovenska a pýtať sa zodpovedných, prečo je to tak,“ odporúča im, a to skôr, ako si uviažu na krk pionierske šatky.

    Na ceste v ústrety novým dôchodcovským výzvam, by si vraj mali všimnúť prázdne maštale, v ktorých sa nič nechová, alebo nepoorané polia.
    Martinčko kritizuje, že  na Slovensku sa 50 percent potravín dováža a o prácu prišli tisíce ľudí. „Nehanbíme sa dovážať  už aj zemiaky, ktorých sa vždy na Slovensku dopestovalo nadostač,“ rozčúlil sa.

    Dôchodcom vyčíta, že sa nepýtajú na takéto, oveľa dôležitejšie veci, ale radšej si nasadia okuliare na nos a budú kontrolovať „centíky“. „Dôchodcovia, ktorí sa večer vrátia z pionierskych hliadok, si unavene večer otočia vypínačom a pritom ani nevedia, že platia za jednu z najdrahších elektrín v Európe,“ kritizuje Martinčko ďalej.

    Namiesto liekov lentilky

    Keď už sú na Úrade vlády varení-pečení, majú sa opýtať, prečo sa môže obchodovať so schránkovými firmami. A rovno by sa mali zaujímať aj o mimoriadne aktuálnu tému slovenského zdravotníctva. „Prečo našich mocných zaujímajú centíky na ceduľkách a nezaujíma ich, že hlavne vy, dôchodcovia, musíte chodiť do nemocníc s toaletným papierom  a mnohí z vás chodia do nemocníc zbytočne zomierať len preto, že nie sú peniaze na adekvátne lieky, ktoré by vám predĺžili život a namiesto toho vás kŕmia lacnými lentilkami,“ pritvrdil.

    Dôchodovia, ktorým sa má penzia zvýšiť len o necelé dve eurá, sa vo všeobecnosti na Slovensku nemajú príliš dobre. Aj podľa Martinčka neprežívajú dôstojnú starobu, ale žijú v biede a chorobe. A navyše, podľa neho ich štát často oberá o všetko svojimi bezcitnými zákonmi. Aktivitu, ktorá vyplýva z memoranda, vyčíta práve organizácii Jednota dôchodcov na Slovensku. „Je to organizácia, ktorá by sa mala predovšetkým starať o to, aby dôchodcovia prežili dôstojnú starobu, brániť ich záujmy, zasadzovať sa o to, aby mali vyššie dôchodky a nie starať sa o ceduľky v obchodoch,“ odkazuje Jednote dôchodcov. Podľa neho si od ostatných slovenských seniorov zaslúži organizácia len pohŕdanie.
     

    Celý blog Stanislava Martinčka si môžete prečítať TU

     

    - Reklama -