Chce sa mi vracať. Dokedy sa ešte necháme korumpovať vládnymi balíčkami? Rozhorčil sa Chmelár

    0
    Eduard Chmelár (Autor: ReproFoto: Facebook)

    Občianskeho aktivistu  mimoriadne irituje populárne označenie, ktorým sa radi oháňajú smeráci. Ide o prívlastok kaviarenský, čo má byť autentická ľavica. Podľa Chmelára je pre nich ešte horším nepriateľom ako ich vlastné špinavé pozadie.

    Neotravujte slušných ľudí

    Kaviarenská ľavica je hanlivé označenie a Chmelár aj vysvetľuje, prečo. „Kaviarenským ľavičiarom nazvali stalinisti Vladimíra Clementisa predtým, ako ho popravili. Ako kaviarenských ľavičiarov pohŕdavo onálepkovali Gustáva Husáka, Ladislava Novomeského, Ivana Horvátha a ostatných, ktorých v päťdesiatych rokoch takmer umučili na smrť,“ napísal Chmelár na sociálnej sieti. Boľševici vystupňovali svoje útoky na intelektuálov, aby spochybnili dôveryhodnosť ich kritiky. „Nie je preto prekvapujúce, že termín „kaviarenská ľavica“ ako nadávku používajú dodnes tak pseudorevoluční demagógovia zo Smeru, ako aj postavičky z neonacistickej scény,“ myslí si Chmelár.

    Oveľa viac ho však znepokojuje reportáž, ktorú odvysielala televízia Markíza. Ako totiž televízia upozornila, v kauze Gorila stojí za zmienku Oskar Világi, šéf Slovnaftu. O to viac ho prekvapilo, keď sa novinári prišli pozrieť do Slovnaftu na otvorenie novej linky na výroby plastov. Redaktorka Markízy situáciu, keď boli títo dvaja pokope, využila a opýtala sa Világiho na to, či sa skutočne v konšpiračnom byte s Jaroslavom Haščákom z Penty stretával, ako tvrdí spis Gorila.  Udivený Világi na to  reagoval otázkou, či to naozaj novinárov zaujíma a koľko rokov ešte bude.

    Do toho sa však obul aj jeho „ochranca“ Fico, ktorý sa spočiatku len uškŕňal, no potom pritvrdil. „Je to kauza druhej Dzurindovej vlády, tak neotravujte slušných ľudí. Na takéto otázky som odpovedal už 1 500-krát, nevidím dôvody, aby som to robil 1 501-krát,“ odvrkol Fico, keď doňho redaktorka dobiedzala, prečo je také ťažké pre niekoho povedať, že v byte nebol, ak to tak skutočne bolo.

    Už ani nezakrývajú zlodejinu

    Celá situácia poriadne naštvala Chmelára. „Ak predseda vlády, ktorý má tú drzosť označiť sa za sociálneho demokrata, obhajuje oligarchu pred novinárkou, chce sa mi vracať,“ opísal svoje dojmy. A namiesto toho, aby sa Gorila konečne vyšetrila, Fico ju banalizuje. Ako tvrdí ďalej Chmelár, útokmi na  „kaviarenskú ľavicu“ vládny Smer  len demagogicky zahmlieva podstatu problému.

    Chmelár sa rozhorčil aj nad nedávnym odvolávaním ministra zdravotníctva Viliama Čisláka. Toho sa aj napriek mnohým kauzám v tejto oblasti a odhalením košickej skupiny a poriadne prepletených vzťahov Fico tiež zastal. Opozícia si však s vládou napokon len vyčítali, kto kradol viac. „Tieto hádky sú čoraz trápnejšie. Oni sa už ani nesnažia zakryť, že sú zlodeji. Spor je len o tom, kto je väčší gauner,“ uviedol Chmelár.

    A ľudia, najmä tí, ktorí by chceli voliť Smer, by sa mali podľa neho  zamyslieť nad tým, či sa nechajú korumpovať vládnymi balíčkami a okrádať oligarchami, alebo im klepnú jednoducho po prstoch. „A ak sa necháme naďalej klamať politickým marketingom a neodhalíme túto špinavú hru, nezaslúžime si viac ako omrvinky roztrúsené pod stolmi bohatých,“ odkazuje ľuďom Chmelár.

    Celý komentár Eduarda Chmelára aj s reportážou TV Markiza si môžete pozrieť TU
     

    - Reklama -