Katastrofálne podmienky pre pacienta. A Fico si stále hovorí len tie svoje kraviny. Aj sama by som mu dala medzi oči, soptí ďalej liberálka

    0
    Lucia Nicholsonová (SaS) (Autor: SITA)

    Liberálka apeluje na premiéra príbehom ťažko chorého človeka, svojho vlastného otca. Z toho, čo ostalo z nášho zdravotníctva, sa pokúsil ťažiť, ale neúspešne. Zdravotníctvo je podľa nej ohlodané až na kosť „tetami Ankami, Zmajkovičovými, rapermi či Čislákovcami“, píše vo svojom blogu na portáli sme.sk.

    Doktorky Zmajkovičové a hovoriaci speváci

    „Ten jeho príbeh sa začal dávno, za totality, niekedy v čase, keď ste vy iskričkovskú plienku vymenili za pioniersku šatku,“ odkázala Ficovi. Vtedy sa liberálkin otec podrobil operácii srdca. „Bol hospitalizovaný nespočetne veľakrát. Srdce pravidelne zlyhávalo, odniesli si to pečeň a obličky. A pľúca. Nikdy nechcel protekciu, nemáme to v rodine, viete?“ pokračuje poslankyňa. Aj napriek štátnym nemocniciam, dlhému čakaniu a noseniu si toaletného papiera nikdy nereptal. „Reptal len, keď videl, ako sa vaši ľudia – doktorky Zmajkovičové a tí hovoriaci speváci, čo nosia v noci slnečné okuliare, prizerali tunelu nemocnice cez predražené CT. Pamätal si totiž, ako raz, keď už bol na tom naozaj zle, musel ísť na CT do Nitry, lebo v Bratislave mu dali čakačku šesť mesiacov,“ odkazuje ďalej Ficovi Nicholsonová.

    Nastupuje však neuveriteľná časť príbehu. Za všetkým je obyčajný zlomený bedrový kĺb. Röntgenu sa ale pacient nedočkal. V štátnej nemocnici na Mickiewiczovej ho vraj poslali preč, lebo prístroj bol pokazený. Nech si röntgen zaobstará sám. „Nie je vám to divné, pán premiér, že v takej veľkej nemocnici majú jeden röntgen? Nemohli by ste povedať niekomu od vás, kto má na starosti tie veľké stroje pre nemocnice, že sa asi črtá ´verejné´ obstarávanie?“ soptí liberálka ďalej.

    Ako exportované hovädzie

    Ani to však nebolo všetko. Keď sa konečne dostal so snímkou k lekárovi, poslal ho domov. Vraj sa mu zlomenina zrastie. Zrástla, ale zle. Predtým sa ale predsa len rozhodol, že bude lepšie ísť do nemocnice. Pre bolesti. To však ani nevedel, že mu nebude mať kto vymeniť „bažanta“, teda fľašu, do ktorej močil. „Ráno o piatej volal svojej manželke, aby mu ´bažanta´ prišla vyliať. Trochu som vtedy kričala na chodbe. Veľmi milý mladý doktor mi dal trikrát dobrú radu: ak máte konexie, zoberte ho odtiaľto preč, my preňho naozaj nemôžeme viac urobiť,“ šokuje Nicholsonová a pridáva ešte jednu „smiešnu“ vec. Po pacienta totiž prišla sanitka s nosidlami, ktoré sa nedali polohovať. A vyložiť ho mal len jeden človek. „Už ste sa viezli v takej sanitke, pán premiér? Skúste, človek si v nej pripadá ako kus exportovaného hovädzieho – pekne v chlade sa drncáte,“ vyčíta poslankyňa. Výber prevádzkovateľov záchraniek bol svojho času sporným tendrom a kauzou. Výber mal byť totiž v rozpore so zákonom.

    Toto všetko  – zúbožený otec, hrozné sanitky, tety Anky a cétečká – tak Nicholsonovú rozhorčili, že by podľa svojich slov najradšej dala premiérovi aj sama jednu medzi oči. „V týchto dňoch sa konala mimoriadna schôdza k odvolávaniu Čisláka. A vy ste tam stáli aj s tou vašou aurou a čítali ste z papiera tie kraviny o tom, ako ste vy a vaši ministri naštartovali zdravotníctvo,“ rozčúlila sa na Fica poslankyňa. Kladie si však otázku, čo by sa mohlo stať, aby sa zdravotníctvo toľko nežmýkalo. Možno podobná príhoda pre Ficových príbuzných.

    Celý blog Lucie Nicholsonovej si môžete prečítať TU.
     

    - Reklama -