Tak ako je to vlastne s tým prenájmom? Vraj išlo o kšeft s Čislákovým požehnaním

    0
    Minister zdravotníctva Viliam Čislák (Autor: SITA)

    Ako uvádza portál, o procese prípravy sťahovania centrály poisťovne a organizačných zložiek bol vraj Čislák podrobne informovaný. Nová budova s názvom Panon Office však v tom čase ešte nebola dostavaná. Portál Aktuálne.sk sa odvoláva na zdroj z prostredia VšZP.

    Dohodnutý scenár?

    Keď sa kontroverzná zmluva podpísala, budova ešte nebola dokončená. A objekt stále nie je ešte ani skolaudovaný. Potvrdil to stavebný úrad v Petržalke. Poisťovňa má však údajne za prenájom platiť viac ako milión eur ročne. Hoci budova “vďaka” pôvodnému developerovi chátrala, po vzniknutí dohody o prenájme sa s ňou konečne začalo niečo diať. Kúpila ju totiž spoločnosť Capital park, za ktorou stojí Róbert Lenčéš. A  práve na prevod budovy pod túto firmu mal dostať požehnanie priamo od Čisláka. Malo sa tak stať na stretnutí, kde bol aj Marcel Forai. Scénar vraj bol vopred dohodnutý a firma mala konať v dražbe.  „Odmietame konštrukcie o vami uvádzaných stretnutiach,“ cituje portál hovorcu ministerstva Peter Bubla.

    Podľa Bublu poisťovňa nemá podpísanú definitívnu nájomnú zmluvu a stane sa tak, až keď sa budova protokolárne prevezme v spôsobilom stave. VšZP si však už mala nakúpiť na sťahovanie škatule a riešiť interiérové vybavenie budovy. Hovorkyňa poisťovne uviedla, že do budovy si prenesú svoj vlastný nábytok. Na Úrade vlády sa k údajnému kšeftu odmietli vyjadriť. Je preto otázne, či odvolanie Foraia z postu šéfa VšZP mohlo súvisieť aj s touto kauzou.

    Klamete, tvrdí Čislák

    U ministra Čisláka si však portál svojím článkom „zarobil“ na pekný problém. Ako následne uviedol na sociálnej sieti šéf rezortu, portál bude žiadať o ospravedlenie a zverejnenie zdroja. Zvažuje však aj ďalšie právne kroky. Informácie uvedené v článku považuje Čislák za nepravdivé. „Napísať článok bez jediného pravdivého faktu je pre mňa nepochopiteľné a ako jediný zdroj je údajný človek v štátnej poisťovni, ktorého meno nezverejnia,“ rozhorčil sa minister.
     


     

    - Reklama -