Mladý a zhúlený. Hacker sa nabúral do mailovej schránky šéfa CIA. Riaditeľ je poriadne hlúpy, odkazuje mu

    0
    Bývalý riaditeľ CIA John Brennan (Autor: SITA)

    V bizarnom telefonickom rozhovore hacker prezradil, že keď sa stal riaditeľ CIA John Brennan terčom jeho útoku, bol pravdepodobne „zhúlený“, keďže patrí k užívateľom marihuany. Potvrdil, že preniknúť do účtu bolo veľmi ľahké. Okrem toho sa nabúral aj do účtu ministra vnútornej bezpečnosti Jeha Johnsona.

    Sú to lúzri

    Hlavnou pohnútkou, prečo sa hacker nabúral do e-mailu šéfa CIA, bolo, že vraj chcel prispieť k oslobodeniu Palestíny. „Americká vláda dotuje Izreal a v Izreali zabíjajú nevinných ľudí,“ povedal do telefónu hacker. Vraj má len 22 rokov a keby mohol zhodnotiť na stupnici od jedna do desať, aké „ťažké“ bolo nabúrať sa do počítača Brennanovi, ohodnotil by to číslom jeden. Nezabudol tiež dodať, že žije v Amerike a fajčí „trávu“. Na prekvapenú otázku reportérky, či skutočne fajčí marihuanu, odpovedal: „Stále, každý deň.“ Aj na jej otázku, či bol pod vplyvom drogy v čase hackerskú útoku odpovedal, že pravdepodobne áno.

    A ako sa mu vlastne podarilo nabúrať do mailovej schránky šéfa CIA? Využil vraj metódu sociálneho inžinierstva. Stačilo mu zaslať falošný mail v mene firmy AOL, v ktorom žiadal o zmenu hesla. Vďaka starému heslu sa tak dostal k viacerým citlivým údajom, vrátane informácií o Sýrii a Iraku. Ako ďalej dodal hacker, nabudúce sa môže „tešiť“ polícia alebo Biely dom. A aký má na to dôvod? „Sú to lúzri,“ zhodnotil. Útočník ešte dodal, že riaditeľ je hlúpy a očakával by od neho viac rozumu.

    Vraj je dobrý bežec

    Trestu sa však hacker nebojí. Vraj pôjde do Ruska za Snowdenom. Edward Snowden je bývalý technický poradca v CIA a subdodávateľské firmy Národnej bezpečnostnej agentúry (NSA). Práve jej tajné dokumenty zverejnil. Podľa neho NSA  sleduje servery globálnych gigantov ako Facebook  či Google. Aj hacker, ktorý prehovoril pre CNN, si vraj uvedomuje, že celý prípad hnevá vládu, preto by skočil do Ruska pozrieť Snowdena a v prípade mučenia odkazuje, že je dobrý bežec.

    - Reklama -