Kotlebovi sa nepáčia nahí muži. Ale proti súťaži krásy stredoškoláčok nie je

    0
    Predseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Marián Kotleba (Autor: SITA)

    Predsedníčka žiackej školskej rady na Gymnáziu Andreja Sládkoviča v Banskej Bystrici Valentína Kaliská má „bojovú“ úlohu zorganizovať školské kolo súťaže krásy, do ktorej organizovania sa zapojila bez nadšenia a, ako tvrdí, pod nátlakom. Ona sama označuje voľbu miss za primitívnu akciu. Uvádza SME.

    Súťaž krásy odporúča zorganizovať banskobystrický župan Marian Kotleba. Toto rozhodnutie prišlo po tom, ako vydal riaditeľom škôl nariadenie, aby všetky besedy a kultúrne podujatia presunuli na čas po vyučovaní.

    Len nefajčiarky

    „Nepáči sa mi, že sme nepriamo donútení organizovať takúto akciu. Pripravujeme ju, keďže sme do toho dotlačení, ale čas ukáže, ako sa to celé skončí,“ vyjadrila sa študentka Kaliská. Zástupkyňa riaditeľky školy Iveta Vrábľová situáciu nechcela komentovať s tým, že na vyjadrenie by museli mať súhlas samosprávneho kraja.

    Do súťaže Miss stredných škôl sa zapojilo 35 zo 60 stredných škôl v kraji. Zúčastniť sa na nej môžu dievčatá – nefajčiarky od pätnásť do osemnásť rokov. Na odovzdávaní cien pre miss kraja sa osobne zúčastní aj Marian Kotleba.

    - Reklama -