Roman Bednár: Vzniká v EÚ namiesto nej „Európska Arábia“?

0
Angela Merkelová, predsedníčka vlády Nemecka (Autor: SITA)

To je nielen nebezpečná „Dummheit“, ale aj absolútna neznalosť dejín Európy. Islam, keď bol v Európe – bolo to len dvakrát – tak do nej prenikol násilne a uzurpátorsky. V oboch prípadoch to bol militantný islam a jeho „kultúra“ – až na malé výnimky – bola vrcholom nehumánnosti a nekultúry.

Písal sa rok 2008, keď EÚ podpísala tajnú dohodu s 15 krajinami v severnej Afrike a na Blízkom Východe  o úzkej kooperácii, ktorá sa týkala aj migrácie. V tom istom roku odhalili britské médiá utajovaný migračný deal, v rámci ktorého malo prísť do Európy 50 miliónov Afričanov.

Organization of Islamic Cooperation (OIC) a Moslimské bratstvo tu spolupracujú s EÚ. Deje sa tak v tichosti. OIC združuje 56 štátov včítane Palestíny, Saudskej Arábie a Emirátov. Pri generálnom zhromaždení OSN má najviac hlasov práve moslimské OIC. Táto islamská, predovšetkým politicky orientovaná štruktúra má veľký vplyv na politiku i na obchodné smerovanie EÚ, čo je širokej verejnosti fakticky úplne neznáme. Islam má čoraz väčší vplyv na osudy sveta.Jedným z dôkazov je aj to, že Saudská Arábia prevezme v OSN predsedníctvo v Rade pre ľudské práva. To je absolútny cynický výsmech ľudských práv!!!

V Nemecku – ale aj inde v EÚ – je možné zažívať silnejúci vplyv islamu takmer na každom kroku, a to tak v politickom živote krajiny, ako aj v bezprostrednom živote spoločnoti. Jeden z príkladov:

Starosta berlinskej mestskej časti Neukölln, Buschkowsky – kde žije extrémne veľa Turkov – napísal pred nejakým čaom knihu o problematike spolunažívania s moslimami a v nej tvdo a nekompromisne menuje veci pravým menom. Teraz je kritizovaný a atakovnými médiami a proislamskými nemeckými politikmi len preto, že v knihe hovorí zo svojej skúsenosti o realite. Je SPD politikom, ale dokonca ešte aj mnohí z vlastných radov ho označujú priamo alebo nepriamo za rasistu a nebezpečne netolerantného človeka. Takých a podobných prípadov je v Nemecku veľa. Mnohí nemeckí sudcovi dávajú moslimským páchateľom oveľa miernejšie tresty, ako v iných prípadoch za podobný trestný čin.

Ale napríklad aj v Paríži možno byť konfrontovaný s excesmi správania sa moslimov v našej kultúre. Stovky moslimov odrazu niekde na chodníku a či dokonca uprostred ulice blokujú ich použitie inými, lebo sa práve dlhodobo spoločne tam  modlia.  Neradil by som nikomu, aby ich upozornil, aby uvoľnili premávku. Hrozí mu incident a samozrejme aj hanlivé nadávky do nacistov.

Môj komentár:

Mnoho ľudí sa oprávnene pýta, prečo prudia k nám moslimovia, ktorí nenávidia našu európsku kultúru, kresťanské náboženstvo, naše tradície a zvyky a prečo nejdú tam, kde panuje islam a kde je ich islamská kultúra.

Odpoveď na to je jednoznačná:   

Lebo sú to práve tí fanatickí a radikálni moslimovia, ktorých poslaním je presadenie islamu v Európe. Chcem tu však zdôrazniť aj to, že v Nemecku je aj veľa moslimských migrantov – sám poznám niekoľkých – ktorí sa plne integrovali a majú radi európsku kultúru, niektorí dokonca radšej ako islamskú. A sú medzi nimi aj takí, ktorí lepšie ovládajú nemčinu, ako nejeden rodený Nemec. Usilovne pracujú a nežijú zo sociálnych dávok. Takých pokladám za obohatnie. Sú príkladom i prínosom. A musíme im to aj patrične dávať najavo, že nám na nich zaleží a nemať predsudky voči nim.

Musia mať pocit, že ich prijímame medzi seba plnhodnotne. Ide o to, aby sme spoločne aj s týmto moslimami bojovali proti islamskému fundamentalizmu a nedovolili, aby rozbíjal naše európske hodnoty a aby zasieval semeno rozkolu medzi národmi EÚ.

Roman Bednár
Článok publikujeme so súhlasom autora, pôvodný text nájdete na www.roman-bednar.com.

- Reklama -