Americká kongresmanka otvorene: CIA vyzbrojuje teroristov, o ktorých Biely dom tvrdí, že sú „našimi nepriateľmi“

    0
    Tulsi Gabbardová, americká kongresmanka (Autor: ReproFoto: youtube)

    Kongresmanka Tulsi Gabbardová otvorene prehovorila, že úsilie Washingtonu o zvrhnutie Bašára Asada považuje za „kontraproduktívne“, ako aj za „ilegálne“. Gabbardová tiež obvinila CIA z vyzbrojovania práve tých istých teroristov, o ktorých Biely dom tvrdí, že sú „našimi zaprisahanými nepriateľmi“.

    Podľa komentátora Tylera Durdena z portálu Zerohedge.com týmito slovami kongresmanka vystihla všetko až na to, že „vláda americkej verejnosti klame a všetko by to mohlo skončiť začiatkom ,III. svetovej vojny‘“.

    Tyler Durden ďalej uvádza, že jedným z aspektov, ktorý od počiatkov ruských náletov v Sýrii Američania chceli, bolo, aby všetkým doma došlo, že keď sa do toho Kremeľ vložil na strane Bašára Asada spolu s otvorenou „pozvánkou“ Vladimira Putina pre Washington, aby spojili sily v boji proti terorizmu, tak tým v podstate prepichuje pomyselné vrece, aby všetko vyplávalo na povrch.

    Pre USA je podľa neho takmer nemožné vysvetliť, prečo Pentagon odmieta partnerstvo s Ruskom bez toho, aby priznal, že po prvé: Vláda pozerá na Asada, Rusko a Irán ako na väčšiu hrozbu než ISIS; a po druhé: Washington a jeho regionálny spojenci vôbec nutne nemusia chcieť sunnitských extrémistov v Sýrii a Iraku vykoreniť. Priznanie čo len jediného z týchto bodov by vraj bolo z propagandistického hľadiska devastujúce.

    „Deň čo deň si začína viac a viac ľudí klásť tento druh otázok, na ktoré Pentagon so CIA s najväčšou pravdepodobnosťou nebudú chcieť odpovedať. Teraz však vystúpila americká kongresmanka Tulsi Gabbardová, ktorá vyhlásila, že úsilie Washingtonu o zvrhnutie Asada považuje za ,kontraproduktívne a ilegálne‘,“ uviedol komentátor.

    - Reklama -