Smerácky kšeft poslanca Chomu. Dal zarobiť svojej rodine a ocitol sa v konflikte záujmov

    0
    Primátor Žiliny Igor Choma (Autor: SITA)

    Poslanec za Smer a žilinský primátor Igor Choma je v konflikte záujmov. Za prenájom poslaneckej kancelárie platí firme AAD Group, ktorú riadi manžel jeho dcéry Tomáš Valica. Na konflikt záujmov upozornil portál Aktuality.sk, ktorý informuje, že Valica priznal, že je to problém.

    „Chceli by sme Vám poďakovať za upozornenie a garantovať, že budeme hľadať riešenie, aby spoločnosť AAD Group mohla predmetnú zmluvu v čo najkratšej dobe ukončiť,“ uvádza server reakciu Valicu. Podobne reagoval aj poslanec Smeru a žilinský primátor Choma: „Požiadal som kompetentných, aby urobili nápravu.“

    Samotný majiteľ firmy AAD Group Miroslav Mihál však prenájom Chomovej kancelárie za konflikt záujmov nepovažuje. „Podobné otázky mi boli kladené už viackrát. Vždy v predvolebnom období,“ reagoval pre Aktuality.sk Mihál.

    Firma AAD Group vraj už dostala od štátu za prenájom Chomovej poslaneckej kancelárie takmer 50-tisíc eur. A to aj napriek tomu, že je len sprostredkovateľom.  
    Podľa zistení Aktuality.sk sa Mihálovej firme AAD Group darí aj v Žilinskej teplárenskej, ktorú ovládajú ľudia blízki Chomovi. Od roku 2012 tam už získala kontrakty za vyše 200-tisíc eur.

    Žilinský primátor priznal, že sú s Mihálom priatelia. Tvrdí však, že v biznise mu nepomáha. Podľa Mihála sa stretávajú len príležitostne: „O obchodných veciach s pánom Chomom nekomunikujeme, nakoľko každý z nás pôsobí v inej oblasti.“

    - Reklama -