Austrálska vláda má plán, kam s nelegálnymi utečencami. Nabudúce ich pošleme na Mars? Rozčúlil sa senátor

    0
    Utečenci z Eritrey (Autor: SITA)

    Federálna vláda podľa servera thegurdian.com  odmieta komentovať správy o presídlení týchto utečencov do stredoázijskej krajiny. Kirgizsko je však podľa austrálskych správ na zozname krajín, kam majú migrantov premiestniť, a to práve z Nauru a Manusu.

    Azylová politika hraničiaca s absurdnosťou

    Podľa političky Terri Butlerovej  je potrebné, aby Austrálčania vedeli, ako to bude s migrantmi nachádzajúcimi sa v Nauru a Manuse. Podľa nej je opozícia otvorená všetkým možnostiam presídlenia, no musí najprv poznať detaily. Ako ďalej uvádza server, do možností presídlenia spadajú aj iné sovietske republiky. Kirgizsku sa však dostalo kritiky, a to aj od mimovládnych organizácií. Vážnym problémom krajiny je podľa organizácie Human Rights Watch násilie a diskriminácia voči gejom, lesbičkám, bisexuálom a transsexuálom. Krajina nie je na tom najlepšie, ani čo sa týka korupcie.

    „Čo bude ďalej? Pošleme ich na Mars?“ pýta sa Richard di Natale, austrálsky senátor a vodca Austrálskych zelených, ktorý vyhlásil, že austrálska azylová politika hraničí s aburdnosťou. „Je smiešne, že hľadáme všelijaké možnosti, ale nie tie najlogickejšie, humánne a ekonomicky zodpovedné. Tým je vybavenie ľudí tu v Austrálii, a keď sa ukáže, že sú skutoční utečenci, dostanú možnosť usadiť sa tu,“ vyhlásil di Natale.


     

    - Reklama -