Čisláka mal Fico odvolať už dávno. Podľa komentátora je iba nastrčenou figúrkou

    0
    Viliam Čislák, Minister zdravotníctva SR (Autor: SITA)

    Šéf rezortu zdravotníctva síce nie je obvinený zo žiadneho zločinu, ale podľa Vagoviča zároveň neurobil nič, aby sa o zdravotníctve prestalo písať negatívne. Premiér Robert Fico ešte pri nástupe Čisláka do funkcie ministra vyhlásil, že ho odvolá v prípade akýchkoľvek pochybností o zneužití právomocí. Zatiaľ sa tak nestalo.

    Kresťanskodemokratické hnutie sa pokúša Čisláka odvolať z funkcie pre kauzy, ktoré otriasajú zdravotníctvom. „Kšefty paškovcov, foraiovcov, pažinkovcov či béčka Smeru (strana TIP) skrátka Čislákovi prerástli cez hlavu,“ píše v komentári Vagovič. Podľa neho je minister zdravotníctva iba nastrčená figúrka, ktorú riadia oveľa silnejší hráči v pozadí. „Až sa nechce veriť, že Čislák prišiel na ministerstvo priamo z Penty. Ak má Haščák pud sebazáchovy, tak by ho už nemal volať ani na vianočný večierok v Digital Parku. Ibaže by ho chlapci z Penty poslali na ministerstvo schválne. V duchu hesla: čím menej schopný (a autonómny), tým lepšie. Pre ďalšiu expanziu oligarchov v zdravotníctve,“ dodáva komentátor na stránkach portálu Aktuality.

    Čislák zaujal médiá aj verejnosť hneď svojimi prvými vyjadreniami, ktoré v ministerskom kresle vyriekol. Kauzu, ktorá sprevádzala nákup CT prístroja do piešťanskej nemocnice, označil šéf rezortu zdravotníctva krátko po nástupe do funkcie za „pseudokauzu“. V tejto „pseudokauze“ je však už obvinených 8 podozrivých. Každému z nich hrozí v prípade dokázania viny až 15 rokov za mrežami. Čislák podľa Vagoviča nezvládol ani situáciu v žilinskej nemocnici, v ktorej sa lekári aj zdravotné sestry vyhrážali, že podajú výpovede.

    - Reklama -