Východom Ukrajiny otriasajú výbuchy. Horí muničný sklad. Úrady hovoria o teroristickom útoku

    0
    Ilustračná snímka (Autor: SITA)

    18 000 obyvateľov Svatova presunuli do okolitých dedín. V sklade neďaleko mesta boli totiž podľa starostu uložené aj rakety. „Momentálne evakuujeme ľudí, pretože v sklade vybuchujú náboje a rakety do systémov Uragan, Grad a Smerch,“ uviedol pre agentúru Unian starosta Svatova Jevgenij Rybalko. Výbuchy sú také mohutné, že k skladu sa dá dostať len do vzdialenosti pol kilometra.

    Podľa svedkov horí v Svatove niekoľko domov, ktoré sa vznietili po výbuchu muničného skladu. Plamene zachvátili aj neďaleký les. Teraz sa výbuchy údajne ozývajú z rôznych častí mesta. Jedna z rakiet zo skladu zasiahla železničnú trať vzdialenú 24 kilometrov od Svatova. Vlaková doprava je v oblasti prerušená. Z bezpečnostných dôvodov sú uzatvorené aj dodávky plynu. Výbuchy stihli poškodiť desiatky budov.

    O život údajne prišli dvaja ľudia a ďalší dvaja utrpeli zranenia, ale miestna samospráva tieto informácie nepotvrdila. Podľa úradov išlo o teroristický útok. Podľa neoverených informácií od svedkov predchádzali nešťastiu výstrely z pyrotechnickej pištole. Na strechu skladu údajne dopadla zápalná strela, ktorú sa zamestnancom podarilo uhasiť, ale druhá strela zapálila budovu, v ktorej boli uložené rakety. Podľa expertov môže munícia vybuchovať ešte niekoľko dní.

    - Reklama -