Le Penová si poriadne zavarila. Incident, ktorý už začal vyšetrovať europarlament, označila za hlúpu chybu. Prečítajte si, o čo išlo

    0
    Marine Le Penová (Autor: SITA)

    Europarlament už celú záležitosť začal vyšetrovať a jeho predseda Martin Schulz pripravuje spustenie sankčného konania, povedal hovorca EP. K incidentu došlo v stredu, keď Le Penová počas plenárneho zasadnutia opustila rokovaciu sálu, ale pri odchode si so sebou nevzala svoju hlasovaciu kartu. Počas jej neprítomnosti kartu použil jej sused v parlamentnej lavici – holandský ultrapravicový poslanec Marcel De Graaff, ktorý týmto spôsobom nahradil Le Penovú pri štyroch hlasovaniach. 

    Francúzska politička sa dnes pred kolegami z EP bránila tým, že holandskému kolegovi nedala na hlasovanie splnomocnenie a jeho konanie označila za “hlúpu chybu”. De Graaffova motivácia však bola podľa Le Penovej chvályhodná, keďže sa chcel podľa nej zachovať ako “gavalier”, pripravený zastúpiť svoju nakrátko neprítomnú kolegyňu. Líderka FN súčasne pohrozila, že podá sťažnosť na lídra parlamentnej frakcie Európskej ľudovej strany (EĽS) Manfreda Webera, ktorého obvinila z očierňovania. Tento nemecký europoslanec pripísal vinu za stredajší incident osobne Le Penovej. “To čo nám tu predviedla pravica, je neprekonateľná drzosť,” vyhlásil Weber.

    - Reklama -