Ambasádorka mieru Zmajkovičová by radšej mala radiť dôchodcom, či majú oblizovať cencúle, alebo sneh. A na skusy nech ide do Rumunska. Kto jej takto naložil?

    0
    Renáta Zmajkovičová (Autor: Ženskýweb.sk)

    Neúspešný prezidentský kandidát Martinčko sa zabáva na tom, že keď Pablo Picasso nakreslil holubicu mieru, ktorá sa stala symbolom mieru vo svete, iste netušil, že na Slovensku sa nie holubicou, ale ambasádorkou mieru stane smeráčka Renáta Zmajkovičová.

    Vlasy by jej dupkom stáli

    Šíriť mier je nepochybne ušľachtilý cieľ, no pózovať pred verejnosťou ako jeho samoambasádorka? Podľa Martinčka by sa mala radšej poslankyňa zaoberať dôležitejšími vecami, ktoré trápia slovenských občanov. „Ak by pani poslankyňa mala záujem a starosť o skutočné problémy občanov, tak by sme si dovolili nasmerovať jej poslanecké kroky do hociktorej nemocnice na Slovensku a zistiť, v akých podmienkach a ako sú liečení ľudia, ktorí sú ťažko chorí, ktorí sú najviac konfrontovaní s našim zdravotným systémom, z ktorého miznú miliardy, ktoré potom chýbajú chorým ľuďom na riadnu liečbu,“ odporúča jej Martinčko.

    Ak má totiž Zmajkovičová ambasádorské schopnosti, iste má podľa neho aj schopnosti pomôcť chorým v nemocniciach. Po škandáloch v zdravotníctve, najmä v súvislosti s predraženými prístrojmi, čo bol prípad aj piešťanského CT prístroja, pre ktorý Zmajkovičová skončila v dozornej rade nemocnice, by podľa Martinčka nemusela ani chodiť ku kaderníčke. Neoplatilo by sa jej to, lebo po informáciách o cenách by jej vlasy každú chvíľu stáli dupkom.

    Viac slamy alebo radšej sena?

    Nielen do oblasti zdravotníctva by mohla smeráčka nasmerovať svoju pozornosť. Podľa Martinčka by si pozornosť zaslúžili aj dôchodcovia. Poslankyňa by im vraj mohla poradiť, ako najlepšie využiť zvýšenie dôchodkov o 1,8 eura. „Či si majú dovoliť za tie peniaze zjesť viacej slamy, sena alebo trávy. Keďže máme tu aj zimu, tak poradiť dôchodcom, či za tie peniaze majú olizovať cencúle, alebo sneh,“ vyzýva Zmajkovičovú Martinčko. A rovno jej odporúča, aby sa vybrala „na skusy“ do Rumunska alebo Česka a zistila, ako sa rieši korupcia tam.

    „Sociálna demokracia v Česku je zapletená v rôznych korupčných kauzách, preto o korupcii a jej následkoch by mala informácie priamo z kuchyne,“ myslí si Martinčko. Lebo, ako špekuluje ďalej, ktovie, ako by skončili slovenskí predsedovia VÚC, keby tu fungoval taký protikorupčný systém ako tam.
    Celý blog Stanislava Martinčka si môžete prečítať TU.

    - Reklama -