Publicista Michelko sa pustil do Vášáryovej: Vo svojom hlúpom, ako aj emotívnom vystúpení v českej ČT24 predviedla celú plejádu hlúpostí, lží a falše

    0
    Magda Vášáryová, exposlankyňa NR SR za SDKÚ-DS (Autor: SITA)

    Verejná diskusia o utečencoch je podľa Romana Michelku falošná a zredukovala sa na tézu: „Stredoeurópania sú nesolidárni, xenofóbni, dokážu len brať, ale akákoľvek spoluúčasť či participácia na riešení veľkých európskych problémov je im cudzia.“

    Keďže sa nám na Slovensku zvolebnieva, utečeneckú krízu niektorí politici využívajú ako zástierku pred skutočnými problémami spoločnosti. Migranti podľa politológa zatienia korupčné kauzy, nekompetentnosť, zlé vládnutie a podobne.

    Zápecnícki a neschopní politici

    „Len vďaka tejto kríze je znova šanca, že zápecnícki a neschopní politici obhája svoj mandát a aj naďalej budú (ne)zaslúžene vládnuť aj po voľbách. Toľko plytký a falošný naratív ´pravdoláskařov, sluničkářov či pražskej kavárny‘ a jej bratislavských či vo všeobecnosti stredoeurópskych klonov,“ dodal.

    Utečenecká kríza zastihla európskych lídrov značne nepripravených, takpovediac „so stiahnutými nohavicami“. Zlyhali nielen spravodajské služby, ale aj vládne elity. „To čo (pseudo)lídri Európskej únie predviedli, je len trápne údržbárstvo, resp. hasenie problému tu a teraz, najlepšie na úkor niekoho druhého,“ uviedol Michelko.

    Naša žaloba? Zásadný precedens

    Napriek odporu Stredoeurópanov sa Francúzsko po boku Nemecka pokúša o vytvorenie systému takzvaných trvalých kvót, ktoré by automaticky prerozdeľovali utečencov do jednotlivých krajín podľa vopred určeného kľúča. Spor Slovenska a EÚ spočíva v tom, či je možné o zásadných otázkach a riešeniach v rámci Únie rozhodovať väčšinovým hlasovaním.

    Podľa autora má slovenský infringement a žaloba na Európsku úniu veľmi dôležitú úlohu zásadného precedensu a môže na dlhé roky predikovať rozhodovanie o dôležitých veciach v Európskej únii.

    Skončila ilúzia o pohostinnosti Slovákov a Čechov

    Nevyhol sa ani kritike opozície. Tá má podľa neho vo svojom „genetickom kóde kolenačkovú politiku voči EÚ a NATO, a preto argumenty, že budeme európski troublemakeri a ako bude na nás Európa pozerať, sú z radu nesvojprávnych miestodržiteľov či servilných gubernátorov, ale rozhodne nie sebavedomých národných politikov, ktorí v tomto prípade ani tak neobhajujú národné záujmy, ako skôr elementárne zvyšky zdravého rozumu“. „Vrchol  tejto hlúpej, plytkej a falošnej diskusie nasadila dnes už nezaradená poslankyňa NR SR Magda Vášáryová,“ pritvrdil.

    Pripomeňme, že herečka, bývalá československá veľvyslankyňa v Rakúsku, neúspešná kandidátka v prezidentských voľbách a dnes nezaradená poslankyňa Národnej rady Magda Vášáryová sa v diskusnej relácii českej televízie na margo utečencov vyjadrila, že „utečenecká kríza nám nastavila zrkadlo, v ktorom nás vidia predovšetkým deti – sýrske aj naše; a to, čo vidia, naozaj nie je pekné“. Alebo, že sa vraj skončila ilúzia o tom, že Česi a Slováci sú pohostinné národy. „Platí tu zjavne len jediné – zachrániť si iba svoju kožu a vykašľať sa na ostatných,“ povedala.

    Vystúpenie Magdy Vášáryovej v ČT. (Zdroj: YouTube.com)

    Vášáryová predviedla celú plejádu hlúpostí

    Politológ si o Vášáryovej slovách myslí svoje. A takto jej naložil: „Vo svojom hlúpom, ako aj emotívnom vystúpení v českej ČT24 predviedla celú plejádu hlúpostí, lží a falše. Ťažko povedať, čo bolo jej hlavnou motiváciou. Možno vo svojom extrémnom sebapreceňovaní sa chce aspoň sama pred sebou prezentovať ako štátnička, a zároveň tak chce odčiniť svoje hlboké poklesky z minulosti, keď v angažovaných filmových či televíznych agitkách s ohromnou vervou hrala oduševnené partizánky, či si išla nohy dolámať, len aby mohla podpísať Antichartu. Ani v náznaku nenavrhla riešenie utečeneckej krízy, zato slovenský národ  a slovenskú politickú scénu obvinila z xenofóbie, zápecníctva, cynizmu a politického utilitarizmu.“

    Autor na záver použil výrok nemeckého dramatika Bertolta Brechta, ktorý sa vyjadril, že „keď sú politici neúspešní, tak treba vymeniť národ“. „Však, pani Magda…“ uzavrel.

    - Reklama -