Ďalší protest v Nemecku. Demonštrantov bolo viac ako policajtov a utečencov dokopy

    0
    Protest hnutia PEGIDA v Drážďanoch (Autor: ReproFoto: youtube)

    Tí pricestovali do Freibergu špeciálnym vlakom z bavorského Passau a mali pokračovať v autobusoch do dočasných príbytkov v Drážďanoch i Lipsku. 
    Pri výtržnostiach, v ktorých nechýbali ani pravicoví extrémisti, tu traja príslušníci polície utrpeli zranenia ľahšieho charakteru. Saský minister vnútra Markus Ulbig dnes v reakcii naznačil, že došlo k prekročeniu hraníc slušnosti, pretože sa protestuje voči ľuďom, ktorí ani nemôžu za to, že sa ocitli tam, kde sa ocitli. 

    Konvoj 13 autobusov sprevádzaných vozidlami polície a iných bezpečnostných zložiek sa následne stal terčom útokov jablkami a inými potravinami. Jeden z policajných automobilov útočníci poškodili. V súvislosti s týmito udalosťami nedošlo k zadržaniu osôb, za to však k ôsmim trestným oznámeniam. Policajti použili aj donucovacie prostriedky a výnimočne aj štipľavý sprej a obušky. 

    Už dnes večer sa v Drážďanoch očakáva ďalšia masová akcia protiislamského a xenofóbneho hnutia Vlasteneckí Európania proti islamizácii Západu (Pegida), voči ktorej chce protestovať aj protiiniciatíva Vynervovaní Európania protestujú voči netolerancii outsiderov z Drážďan (Gegida). Pred týždňom vyšlo do ulíc Drážďan až okolo 15.000 stúpencov oboch táborov a napriek značnej policajnej prítomnosti došlo vtedy aj k ojedinelým násilnostiam. 

    - Reklama -